Андрій Шевченко: «Головне добре розпочати чемпіонат»

Андрій Шевченко: «Головне добре розпочати чемпіонат»

У рамках Дня відкритих дверей, який відбувся на базі «Динамо», нападник команди і новоспечений капітан Андрій Шевченко розповів про стан справ у клубі та свої симпатії на чемпіонаті світу, який підходить до кульмінаційної розв’язки в Південній Африці:

- Андрію, приємно бути капітаном «Динамо»?

- Звичайно, тим паче такої великої команди. Та й я тут виріс, тому приємніше вдвічі.

- Мотивація, яка і без того зашкалює, напевно ще більше зросте…

- У мене завжди висока мотивація. Крім того, я ще й капітан збірної, тому відповідальності стало ще більше.

- Враховуючи придбання команди, які шанси на виконання поставлених завдань?

- Усе буде залежати від нас. Ми провели дуже хороший збір, команда, в принципі, фізично готова дуже добре. Тепер головне добре розпочати чемпіонат. У нас перша гра з «Оболонню», і необхідно серйозно підготуватися до неї, як і до майбутніх відбіркових матчів Ліги чемпіонів.

- Напевно, на даний момент виступ у Лізі чемпіонів є пріоритетним завданням…

- Гадаю, для «Динамо» всі турніри є пріоритетними. Не лише Ліга чемпіонів, але й перемога в чемпіонаті, і здобуття Кубку України. Утім, справді, ігри в єврокубках будуть для нас найважливішими.

- Коли Валерій Газзаев прийшов до команди, було сказано, що за три роки команда виграє Лігу чемпіонів…

- Усе можливо. Ми працюємо для цього, а керівництво для досягнення поставленої мети працює на підсилення команди.

- Яке у вас склалося враження про новачків команди?

- Усі хлопці працювали з великим бажанням. Новачками всі задоволені. Шкода, отримав травму Попов. Що стосується Бертольйо, то це молодий перспективний гравець, добре влився до команди, працює дуже наполегливо. Усе буде залежати від нього, а ми йому намагатимемося допомагати.

- Як ви ставитеся до призначення П’єрлуїджі Колліни?

- Позитивно. Нарешті припиняться розмови, хто кому допомагає. Я завжди намагався бути поза цими розмовами. Якщо приходить така авторитетна людина, як Колліна, в усіх напевно виникатиме набагато менше питань. Сподіваюся, люди будуть більше вірити нашому суддівству.

- Хто, на ваш погляд, стане переможцем чемпіонату світу?

- Дуже складно сказати, хто виграє чемпіонат світу. Німці дуже добре підготовлені фізично, іспанці грають у колективний футбол. Світова першість уже увійшла до такої фази, коли важко щось передбачити.

- Особистих симпатій уже не залишилося?

- До початку Кубку світу мені було цікаво, як проявить себе Аргентина. Я дуже шаную Марадону, і, гадаю, йому трохи не вистачило в організаційному плані. Як тільки його команда натрапила на серйозного суперника, у якого з цієї точки зору все гаразд, з’явилися проблеми. Проте, я вважаю, що Аргентина - чудова команда, а Марадона виконав велику роботу.

Хто мене здивував, так це англійці. Було видно, що вони втомилися. Ні з ким із них не спілкувався, а намагався зосередитися на внутрішніх клубних справах.

- А італійці вас не здивували?

- Я очікував, що вони вийдуть із групи. Те, що вони посіли останнє місце в групі, безумовно, стало несподіванкою. У той же час, я знав, що їм буде важко, оскільки команда майже не оновлювалася, в ній було багато вікових гравців. Саме тому великих перспектив у них я не бачив.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер