Андрій ШЕВЧЕНКО: «У гостей Євро-2012 залишаться від України хороші враження!»

Андрій ШЕВЧЕНКО: «У гостей Євро-2012 залишаться від України хороші враження!»

Зараз на 7-го номера «біло-синіх» активно «полюють» закордонні акули пера. Один із них – француз Натан Франкі, який представляє великий європейський медіа-холдинг L'Equipe TV, що спеціалізується на спортивній тематиці:

- Мета мого візиту очевидна. Незабаром відбудеться чемпіонат Європи, і збірна Україна є суперником збірної Франції на груповому етапі. Тому, звичайно ж, нам дуже цікаво дізнатися, чим живуть зараз суперники нашої команди. Андрій Шевченко дуже харизматична особистість, один із лідерів української збірної. До того ж він є володарем Золотого м'яча – премії найкращому футболісту Європи, яку вручає французька преса. Безперечно, він справжня зірка. Ось чому ми хотіли взяти у нього інтерв'ю, – розповів про свою мету месьє Франкі.

Іноземні журналісти не просто так їздять у гості до «Динамо», адже наш клуб фактично є базовим для збірної України. Тому цілком природно, що саме в Києві закордонні ЗМІ розраховують отримати багато цікавої інформації, пов'язаної з Євро 2012. За останній місяць Андрій дав уже 15 інтерв'ю різноманітним закордонним представникам преси. До речі, перед зустріччю з Натаном, Андрій встиг поспілкуватися і з журналістами швейцарської газети «Більд».

- Чим ближчий чемпіонат Європи, тим більше інтересу збоку журналістів, особливо з країн-учасниць. Усім цікаво подивитися, як проходить підготовка, в якому стані стадіони, дороги, аеропорти, дізнатися якомога більше про українську збірну. В Європі про нашу країну знають дуже мало, і я сподіваюся, що Евро-2012, який ми будемо проводити спільно з Польщею, відкриє Україну для багатьох європейців із найкращого боку. Люди приїдуть, і хоча б трохи за такий короткий період часу познайомляться з нашою культурою. Дуже хочеться, щоб у всіх залишилося хороше враження, – каже Андрій Шевченко.

Для Франкі особиста зустріч із Шевченком є не просто робочим епізодом. Наш французький колега є давнім шанувальником «Мілана», а Шева – його давній кумир.

- Мені вже доводилося бачити Андрія «наживо», але це було, так би мовити, під час «масового» спілкування журналістів із Андрієм. Сьогодні ж у мене був особливий день –  я розмовляв із Шевченком віч-на-віч. Це людина, яка змусила нас, уболівальників «Мілана», забути про Марка ван Бастена. Безсумнівно, він суперзірка, і для того, щоб спокійно провести інтерв'ю, мені доводилося стримувати свої емоції та захват. Але я залишився під великим враженням і дуже задоволений, – зізнався Натан.

Незважаючи на велику зайнятість, пов'язану з підготовкою у складі «Динамо» до вирішальних матчів чемпіонату Прем'єр-ліги, Андрій дуже відповідально ставиться до своєї місії футбольного посла Україні:

- На жаль, не всі журналісти, які приїжджають, роблять позитивні інтерв'ю. Багато хто з них хоче писати про негативні моменти та про наші проблеми. Тому доводиться багато спілкуватися, брати на себе відповідальність і намагатися змінити думку людей ще до їхніх відвідин нашої країни. Упевнений, після того, як вони побувають в Україні, вони будуть приємно здивовані. Мені би дуже хотілося, спілкуючись із журналістами, змінювати не лише їхню думку, але й думку тих людей, які дізналися про нашу країну щось погане. Я люблю свою країну, свій народ, і знаю, що більшість людей, які планують приїхати, отримають гарні враження, як від України, так і від чемпіонату Європи.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер