Андрій Шевченко готується зіграти з «Барселоною»

Андрій Шевченко та Олександр Шовковський залишилися єдиними гравцями в нинішньому складі «Динамо», які брали участь у поєдинках Ліги чемпіонів проти «Барселони» дванадцять років тому. У вівторок обидва мають шанс вийти на поле «Ноу Камп», показавши молодим партнерам приклад з минулого десятиліття.

Після закінчення п'ятничного матчу із «Зорею» найголовнішим питанням у вболівальників «Динамо» було стан здоров'я Андрія Шевченка. У середині першого тайму нападник у боротьбі із суперником отримав болючий удар, у супроводі лікарів залишивши поле. З'ясувалося, що в Андрія розтин під оком. Клубні ескулапи надали футболісту першу допомогу, після закінчення зустрічі доставивши його до клініки «Борис». У цьому закладі провідний лікар 12-ї київської лікарні Віктор Сидоренко наклав на місце розтину внутрішній шов. Вже наступного дня, в суботу, нападник тренувався за індивідуальною програмою на клубній базі в Кончі-Заспі.

У понеділок опівдні делегація «Динамо» вилетить до Барселони. Цікаво було дізнатися думку Андрія Шевченка з приводу завтрашнього поєдинку із найсильнішою командою Європи.

- Андрій, що можеш сказати про нинішню «Барселону»?

- Це найкраща команда минулого сезону, яку очолює найкращий тренер, в якій вступають найкращі гравці світу. Більше до цього складно щось додати.

- Що «Динамо» може протиставити грізній силі каталонців?

- Гадаю, серйозний настрій гравців, самовіддачу. З досвіду знаю, що виступаючи проти таких команд, потрібно показувати всі свої можливості. Ми маємо вірити в себе, в успішний результат.

- Здогадуєшся, що вболівальники не проти побачити від тебе голеву феєрію зразка 1997 року?

- Що я можу сказати з цього приводу? Як би не хотів повторити той матч, я не чарівник. Так, я хотів би забити «Барселоні», буду готуватися до цього. Зараз для мене важливіше зіграти на результат команди, принести їй очки для турнірної таблиці.

- Наскільки напередодні матчу додає сили факт, що гра відбудеться в День твого народження?

- Таке часто траплялося в моєму футбольному житті, не вперше доводиться грати в День народження. Для мене це звичайний день.

- Найкращим подарунком буде перемога «Динамо»?..

- Ми налаштовуємося, готуємося до цього матчу. Будь-який позитивний результат буде для нас успіхом.

- Тоді які подарунки чекаєш від своєї сім'ї, близьких друзів?

- Хочу одного – щоб наступного дня після мого повернення з Барселони вся сім'я зібралася вдома. Діти, за якими я дуже сумую, батьки. Це буде суто сімейне свято.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер