Андрій Шевченко: «Ми використали свої сильні сторони»

Андрій Шевченко: «Ми використали свої сильні сторони»

Після перемоги «Динамо» над «Металістом» (2:1), особливою популярністю в журналістів користувався капітан динамівців Андрій Шевченко:

- У першому таймі ми трохи неправильно зіграли, розірвали лінії, в результаті вийшла велика відстань між захистом і атакою. Після перерви у гру вступили два нових футболісти, які зіграли дуже добре, команда додала і ми виграли дуже важку гру.

- З Мілевським пенальті будете бити по черзі?

- Я віддав йому м’яча, але він сказав: «Бий ти».

- Валерій Георгійович психологічно вплинув на вас у перерві?

- Звичайно, струс був необхідний, і він мав місце. У результаті, в другому таймі команда заграла по-іншому, більш організовано, з більшим бажанням, із правильними переміщеннями. За рахунок цього ми й перемогли.

- «Динамо» рідко грає за такої аудиторії в чемпіонаті України?

- Так, дуже приємно, що зібрався повний стадіон. Я знаю, як добре в Харкові ставляться до гравців збірної. Спасибі вболівальникам, що вони прийшли та підтримали свою команду. Нам було приємно грати на такому хорошому стадіоні за повних трибун.

- Те, що Маркевич – головний тренер збірної, стало додатковим стимулом для українських гравців?

- Зараз дуже велика конкуренція в першій п’ятірці українського чемпіонату. І «Динамо», і «Шахтар», і «Металіст», і «Дніпро» шукають варіанти для підсилення команди, беруть іноземців. Тому, повторюся, для українських гравців конкуренція дуже велика.

- У зв’язку з тим, що Горяїнова замінив інший воротар, намагалися більше бити по воротах?


- Ми зіграли на своїх сильних якостях, «Металіст», гадаю, в деяких моментах помилився. За рахунок цього нам вдалося переламати гру, і в другому таймі «Динамо» виглядало абсолютно по-іншому.

- Як гралося за високої температури повітря?

- Увечері набагато краще, але все одно спекотно. Чесно кажучи, не уявляю, як футболісти можуть грати в чотири години дня. Хочеться, щоб матчі перенесли на пізніший час, оскільки за такої спеки грати просто неможливо.

- Такі матчі, як сьогодні, прикрашають чемпіонат?

- Безумовно. По-перше, тому що збираються повні трибуни глядачів і, по-друге, поєдинки виходять дуже видовищними.

- Настрій перед «Гентом» покращав?

- Звичайно. Це була дуже важлива перемога, адже «Металіст» для нас не просто хороший подразник, а сильна команда, яка претендує на місце в першій трійці чемпіонату.

- На ваш погляд, із бельгійцями буде легше чи складніше?


- Гадаю, матчі Ліги чемпіонів виносяться за будь-які рамки. Ми граємо вдома, і нам потрібно зробити все можливе, щоб забезпечити хорошу перевагу.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер