Андрій Шевченко: «Перебуваємо в хорошій формі»

Андрій Шевченко: «Перебуваємо в хорошій формі»

Після закінчення вирішального матчу Кубка Льва Яшина, що проходив у підмосковних Хімках, в якому київське «Динамо» з рахунком 0:2 поступилося московським «одноклубникам», особливою популярністю в журналістів користувався нападник української команди Андрій Шевченко.

- Дуже добре, що на цьому турнірі вдалося зібрати три динамівські команди, - поділився враженнями від турніру капітан киян. - Уболівальники ще довго будуть згадувати чемпіонат СРСР, тому подібні матчі завжди будуть приносити радість шанувальникам футболу.

- В якому стані ваша команда підходить до початку сезону?


- Вважаю, що ми перебуваємо в хорошій формі. А на цьому турнірі нам було дуже важливо отримати навантаження. В результаті, провели чудові спаринги перед тривалим і важким сезоном.

- Ви згадали радянський чемпіонат. У зв’язку з цим цікаво дізнатися вашу думку стосовно ідеї проведення спільного чемпіонату Росії та України.

- Те, що думаю про це я, ні на що не впливає. Потрібно послухати думку ФІФА та УЄФА. А також знати точку зору президентів футбольних федерацій наших країн. Тому що об’єднання чемпіонатів - це дуже серйозне рішення. З розряду тих, які приймаються на найвищому рівні.

- Але все ж таки цікаво дізнатися вашу точку зору...

- Вважаю, що доки про це розмовляти немає сенсу. Тому що доки ми маємо лише слова. А коли буде хоч якесь рішення чи оприлюднена точка зору з цього приводу, тоді вже можна буде щось говорити. А доки це лише мрії.

- А що скажете щодо дискусії навколо впровадження відеоповторів?

- Футбол уже давно перейшов рису просто спортивних змагань. Це вже набагато більше - це величезна індустрія, це бізнес для багатьох людей. Особливо, якщо йдеться про такі грандіозні турніри як чемпіонат світу. А одна помилка судді може вирішити не лише результат зустрічі, але й долю гравців і команд.

Гадаю, що потрібно вжити якихось заходів, щоб понизити міру впливу помилок арбітрів на результат. Необхідно хоча б на лінії воріт поставити ще одного суддю. Можливо, задіювати лазерні датчики, які б точно доводили, що м’яч перетнув лінію воріт. І мені здається, що таке рішення в найближчому майбутньому все ж буде прийняте.

- За кого вболіваєте на чемпіонаті світу?

- Мені було цікаво дивитися на збірну Англії, оскільки не так давно вона була нашим суперником по відбірковій групі ЧС-2010. Також із цікавістю стежив за аргентинцями, бразильцями та іспанцями.

- Дивно, що ви не згадали збірну Італії...

- Тому що не очікував від італійців хорошого виступу на цьому чемпіонаті. Гадаю, що їм було практично неможливо повторити успіх попереднього мундіалю. Крім того, нинішня збірна Італії була представлена віковими гравцями. Але при цьому я розраховував, що італійці вийдуть із групи.

- А що скажете про збірну Англії?


- Після виходу з групи їй відразу ж попався серйозний суперник - німці. Між цими командами вийшла дуже цікава гра, але, знову ж таки, на перебіг зустрічі вплинула помилка судді. В цілому, англійці дуже важко стартували на чемпіонаті світу, команда виглядала втомленою. І з кожною грою британці не додавали, а залишалися на своєму рівні.

- Те, що на ЧС-2010 не виявилося ані збірної України, ані збірної Росії - це провал?


- Звичайно, провал. Але частенько саме з провалів усе й починається. Зараз і у збірної України, і у збірної Росії нові наставники. Нашій команді взагалі не потрібно проходити відбірковий цикл Євро-2012, ми через товариські матчі будемо готуватися до домашнього чемпіонату Європи. Що до збірної Росії, то враховуючи потенціал цієї команди і склад відбіркової групи, завдання виходу до фінальної частини Євро-2012 має бути вирішене.

Олександр Попов, спеціально для Інформаційного відділу ФК «Динамо» (Київ), з Москви

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер