Андрій Шевченко: «Нам потрібна путівка на чемпіонат світу»

Напередодні поєдинків плей-оф Україна – Греція відбувся День відкритих дверей, у рамках якого на питання журналістів відповів капітан нашої збірної Андрій Шевченко.

- Я добре себе почуваю фізично і, гадаю, до матчів збірної підготуюся так само добре, як і на гру з «Інтером», - оптимістично зазначив Андрій.

- Як футболісти «Динамо» почуваються після матчу з «Інтером»? Вже відновилися?

- «Динамо» - це одне, збірна - зовсім інше. Гадаю, якщо хтось не відновився, то має забути все якомога скоріше, адже зараз потрібно перелаштуватися на гру збірної. У нас є дуже хороший шанс потрапити на чемпіонат світу, але для цього доведеться зіграти дві дуже важливі гри. Попереду цілий тиждень часу щоб серйозно підготуватися, заспокоїтися і вдало зіграти. Добре, що нам Федерація футболу надала додатковий відпочинок. Було скасовано тур чемпіонату. Для багатьох футболістів два-три додаткових дні відпочинку дуже важливі.

- Після такої прикрої поразки футболісти швидко оговтаються?

- Це для кожного індивідуально. У кожного своя психологія, я не можу казати за інших. Для мене матч закінчується після фінального свистка. Зараз я думаю тільки про ігри з Грецією.

- Михайличенко казав, що ви вже вивчали збірну Греції. Які сильні сторони греків ви би відзначили?

- Збірна Греції - висока атлетична команда, яка грає в колективний футбол з акцентом на оборону. У них непогані нападники, які весь час рухаються. Гра буде непростою.

- Головний тренер сказав, що ви їдете до Греції за перемогою. А який результат влаштував би вас?

- Мене влаштує наше потрапляння на чемпіонат світу. Я не розділяю ці два матчі. Є дві гри, потрібно обидві зіграти добре, щоб виконати поставлене завдання.

- Нічия 3:3 із хет-триком Шевченка вас влаштує?

- Для мене немає різниці, яким буде рахунок. Нам потрібна путівка до фінальної частини, все інше мене не цікавить.

- Для вас це буде остання можливість зіграти на чемпіонаті світу?

- Давайте спочатку туди потрапимо.

- Чи є у футболістів збірної Греції психологічна перевага?

- Ні, є тільки два матчі, один із яких ми граємо вдома, а інший на виїзді. Обидві команди хочуть потрапити на чемпіонат світу, кожна буде готуватися до цього найкращим чином. Тому шанси 50 на 50.

- Вам вже видали захисні маски?

- Чесно кажучи, не знаю, навіщо їх видавати. Я, наприклад, з вами розмовляю без маски. Потрібно спокійно до цього ставитися. Чим менше буде паніки, тим краще.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер