Андрій Шевченко: «Найголовніше – себе перевірити»

Андрій Шевченко: «Найголовніше – себе перевірити»

Перед товариськими матчами збірної України зі збірними Німеччини (11 листопада в Києві) та Австрії (15 листопада у Львові) нападник Андрій Шевченко відповів на питання журналістів.

- Цікаво, що будемо грати проти сильної команди. Єдине, засмучує велика кількість травмованих футболістів у нашій збірній.

- Вам відомо, хто саме не зможе зіграти?

- Це низка наших провідних гравців – Михалик, Чигринський, Воронін... Усіх і не перерахуєш. Але, гадаю, матч буде цікавим. Все ж таки граємо на новому стадіоні.

- Але вас таким стадіоном не здивуєш?

- (посміхається) Навпаки! Мають бути позитивні емоції. Я сподіваюся, заповнені трибуни дадуть нам додатковий запал та бажання грати на перемогу.

- Чого очікуєте від збірної Німеччини?

- Ця команда дуже швидко переходить з атаки до оборони, і навпаки. Їхня гра дуже добре організована, є дуже швидкі футболісти. Загалом, нам буде непросто. Але наше завдання – діяти уважно, ані на секунду не відпускати німців уперед і не припускатися помилок. Команда з такими кваліфікованими гравцями не пробачить нам помилок.

- За статистикою Україна добре грає з німцями вдома – два матчі, дві нічиї...


- Це вже історія, все в минулому. Зараз будемо намагатися зіграти якомога краще. Позитивний результат для нас – завжди плюс. Зізнаюся, дуже сильно хотілося б перемогти.

- Як зустріли новачка команди Романа Безуса?

- Нормально. Тепер буде тренуватися з нами. Коли до збірної приїжджає талановита молодь – плюс для всієї команди.

- Одного разу збірна Німеччини «не пустила» Україну на чемпіонат Європи...

- Збірна Німеччини – одна з найсильніших команд Європи. Тим паче, зараз в їхньому складі багато талановитих гравців, які грають у відомих європейських клубах. Це дуже хороша команда, з великою перспективою. Нам буде цікаво з ними зіграти, випробувати свої сили.

- Не жартуєте над Тимощуком, якому доведеться грати проти одноклубників?

- Не жартуємо (посміхається). Я гадаю, у нього буде додаткова мотивація зіграти добре.

- Що важливіше у грі проти збірної Німеччини – здобути результат, чи показати хорошу гру?

- Я гадаю, і те й інше. Але найголовніше – себе перевірити. Хочеться подивитися, як наша команда буде виглядати у грі з німцями.

- Це можливо, враховуючи кількість травмованих?

- Можливо. За рахунок чого будемо намагатися досягти позитивного результату? За рахунок колективної та організованої гри. І, звичайно, за рахунок забитих м'ячів! (посміхається).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер