Андрій Шевченко: «Вважаю, що старт вдався»

Андрій Шевченко: «Вважаю, що старт вдався»

У поєдинку проти Литви нападник Андрій Шевченко вивів збірну України з капітанською пов'язкою. Зіграв Андрій як і належить капітану - відзначився дублем і зробив гольову передачу. Після матчу Шевченко із задоволенням відповів на питання журналістів.

- Приємно зіграти такий хороший матч у Харкові, адже Мирон Маркевич є тренером місцевого "Металіста", - поділився враженнями після матчу нападник. - Гадаю, і глядачам було приємно, що ми перемогли з великим рахунком уже у своєму стартовому матчі. Але хочу відразу попередити, що такі ігри будуть не завжди, все ж таки йде процес підготовки, можливо, ще буде змінюватися склад. Сьогодні ми забили багато м'ячів, тому вважаю, що старт вдався.

- Сьогодні був дебют нового тренерського штабу. Збоку наставників відчувалося хвилювання?

- Ні, особливого хвилювання не було, оскільки ми грали вдома.

- Результат сьогодні мав першочергове значення?

- Ні, на першому місці була гра, за результат ніхто не хвилювався. Ми хотіли показати хорошу гру, компактну, правильну. Ми блискуче почали атакувати, забили м'ячі, потім дуже грамотно перелаштувалися, надали простір супернику і правильно збудували гру на контратаках. Одним словом, гра вийшла осмисленою.

- Другий гол був результатом награної комбінації?


- Я вже не пам'ятаю детально. Литва провалилася в обороні, утворилася дірка, а мені не залишалося нічого іншого, окрім як пройти та вдарити. Ось так я й забив цього м'яча.

- Як ви вирішили з Алієвим, хто битиме штрафні?


- Ми це питання особливо не обговорювали, оскільки є певні точки, з яких краще пробити тому чи іншому футболісту. Окрім мене з Алієвим є ще й Коноплянка, який володіє хорошим ударом і непогано виконує стандартні положення. Чим більше таких футболістів, тим краще для збірної. Хто відчуває в собі більше впевненості, той підходить до м'яча і б'є.

- А чому пенальті взялися виконувати саме ви?

- Я в команді вже давно штатний пенальтист. Ви хочете, щоб бив хтось інший? Будь ласка, немає проблем.

- Ви заздалегідь знали, куди будете бити?

- Я не розкриватиму свої секрети.

- Сьогодні на полі було кілька дебютантів, можете виокремити когось із них?

- Ви знаєте, усі, хто грав зі стартових хвилин і виходив на заміну, зіграли дуже добре, особливо вдало діяв Коноплянка. Звичайно, після рахунку 4:0 емоції виключно позитивні.

- Як вам атмосфера на стадіоні "Металіст"? У цілому, із Харковом встигли познайомитися?

- Я це місто бачив і раніше, знайомий із ним. Стадіон тут чудовий, атмосфера хороша, і збірній грати дуже приємно.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ), із Харкова

Фото - ffu.org.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер