Андрій ШЕВЧЕНКО: «У нашої молодої команди великий потенціал»

Андрій ШЕВЧЕНКО: «У нашої молодої команди великий потенціал»

Англійське впливове видання Guardian, поспілкувавшись із найвідомішим українським форвардом останнього десятиліття, припускає, що Україну не варто скидувати з рахунків, навіть незважаючи на те, що в груповому турнірі команді господарів доведеться зіграти проти таких «важковаговиків», як Англія та Франція, а також Швеція.

- Психологічний тиск буде дуже високим. Якщо гравці впораються, у нас є всі шанси подолати груповий етап. Найсильніша якість гри нашої команди – швидкі переходи від оборони до атаки. У нас багато футболістів, які володіють високою швидкістю. Тож ми будемо будувати свою гру на швидких контратаках, активно використовуючи фланги. Це наші козирі, які ми спробуємо застосувати, - вважає Шевченко.

За словами Андрія, тренер збірної України Олег Блохін, який повернувся до керівництва командою лише рік тому, зараз намагається підсилити гру в обороні, з якою є певні проблеми.

«Іноді ми програємо боротьбу на другому поверсі, хоча у нас і є хороші захисники. Також іноді робимо помилки під час стандартних положень. Над цим потрібно працювати, особливо враховуючи те, що нашими суперниками будуть такі збірні, як Англія та Швеція», – зазначив Шевченко.

Також у команді різко постало питання з позицією голкіпера. Олександр Рибка отримав дворічну дискваліфікацію за вживання забороненого сечогінного препарату. Воротар московського «Спартака» Андрій Дикань пропустить Євро через травму обличчя, яку він отримав у матчі російської Прем'єр-ліги, а Олександр Шовковський також залишився без європейського чемпіонату після того, як травмувався у грі української першості.

Україна зіграє свій перший матч на Євро-2012 11-го червня проти збірної Швеції. Андрій Шевченко вважає, що форвард скандинавів Златан Ібрагимович є серйозною загрозою для захисників.

«Златан – гравець найвищого рівня. Він провів відмінний сезон у «Мілані» й перебуває у чудовій формі. У матчі проти шведів багато чого залежатиме від наших командних дій», – заявив Шевченко.

Однак, за словами Андрія, гра високого й швидкого форварда шведів, який є лідером у перегонах бомбардирів серії «А», часто розчаровує в матчах за національну збірну, на відміну від його виступів за клуб.

«Тренери разом із захисниками детально проаналізують гру Ібрагимовича», – сказав Шевченко.

Також Андрій відзначив значний прогрес у грі збірної Франції з приходом тренера Лорана Блана. Без сумніву, головною ударною силою у складі «трикольорових» є Карим Бензема. Проте, на його думку, на першому плані все ж буде командна гра.

«Лише найвищий рівень взаємодії гравців може принести успіх. У збірної Англії є відмінні шанси дійти до фіналу. Уейн Руні, Стівен Джеррард, Френк Лемпард, Ешлі Янг – ці футболісти є серйозною загрозою», – сказав Шевченко.

Шевченко – найкращий форвард збірної України всіх часів, в активі якого 46 забитих м'ячів. Він став найкращим гравцем Європи у 2004 році, забив 175 м'ячів за «Мілан» у період з 1999 до 2006 року, виграв Лігу чемпіонів у 2003-му. «У нашої молодої команди великий потенціал. Багато чого залежатиме від того, наскільки молоді футболісти зможуть впоратися із психологічним навантаженням», – підсумовує Шевченко.

* переклад Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер