Андрій Шевченко: «Уся команда винна в тому, що сталося»

Андрій Шевченко: «Уся команда винна в тому, що сталося»

Після невдалого результату матчу з "Оболонню" футболісти "Динамо" залишали роздягальню, похмуро похнюпивши голови. Приділив увагу журналістам лише Андрій Шевченко, який спочатку не приховував емоцій, але потім, опанувавши себе, міркував спокійніше.

- Я не знаю, що сталося, – почав капітан "Динамо". – Звичайно, для нас це невдалий старт сезону, як ще можна назвати те, що сталося? Команда розпочинала гру з гарним настроєм, а завершила з поганим. Але що поробиш. Потрібно буде детально розібрати епізоди, в яких ми припустилися помилок і проаналізувати, чому так сталося.

- Чи була присутньою недооцінка суперника?

- Ні, яка може бути недооцінка? Увесь матч ми грали нормально. Перший гол пропустили після грубої помилки, другий на останній хвилині - теж. При цьому суперник грав майже без моментів. Але, у принципі, на подібне ми й очікували. Проте, потрібно віддати належне "Оболоні", адже вона боролася до кінця, а ми, у свою чергу, припустилися двох таких помилок, яких така команда, як наша, не має припускатися і близько. Ми забили два м’ячі, вели в рахунку, при цьому спокійно контролювали гру, а в результаті зіграли 2:2. Це просто збагнути не можна!

- Яка, на ваш погляд, подальша доля Бойка?

- Звичайно, ми його підтримаємо. Усі помиляються, нічого страшного в цьому немає. Я казав не про нього, а про команду в цілому. Уся команда винна в тому, що сталося.

- Вам, як капітану, довелося казати якісь слова партнерам перед матчем чи в перерві?

- У цьому не було необхідності, адже всі були налаштовані і добре грали. Ми знали, що поєдинок буде непростим, тим паче відчувалася спека. Але ми забили два хороших м’ячі в першому таймі, створили ще кілька перспективних моментів, нормально розпочали другий тайм... І раптом такі безглуздості, які ми самі собі створили. Але нічого, будемо виправлятися.

- Минулого року "Динамо" стартувало з перемог із рахунком 5:0 і 6:0. Сьогоднішня невдача зробить команду по-спортивному злою?

- Не можна порівнювати, сезон на сезон не схожий. Сьогоднішня невдача для нас - це реальна втрата двох очок. Ми розраховували на більш вдалий старт, і мали для цього всі передумови.

- Можливо, за рахунку 1:2 занадто захопилися контролем ситуації, а варто було більше зіграти на атаку?

- Гадаю, кілька гравців просто правильно зайняли позиції, порахували, що ми маємо атакувати меншою групою гравців. Ми-то спокійно доводили гру до завершення.

- Втома після зборів не відчувалася?

- Ні, жодної втоми не було. Команда виглядала добре, але, повторюся, ми не мали припускатися таких помилок. І я кажу про команду в цілому, а не про окремих гравців.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер