Андрій Шевченко: «Забив типовий для нападника м'яч»

Андрій Шевченко: «Забив типовий для нападника м'яч»

Незважаючи на перемогу «Динамо» над «Карпатами» (2:0), після матчу гравці нашої команди були небагатослівними. За всіх довелося відповідати автору першого м’яча у ворота львів’ян Андрію Шевченку:

- За що ви отримали жовту картку від арбітра відразу після забитого м’яча?

- (посміхається). Трохи посперечався із суддею й визнаю, що це моя помилка. Тому беру всю відповідальність у цьому епізоді на себе. Що поробиш, емоції, які мені іноді важко контролювати, можливо, через втому. Заздалегідь прошу вибачення в арбітра за ті слова, які не мав йому говорити.

- До пропущеного м’яча «Карпати» активно діяли на динамівській половині поля, але коли рахунок було відкрито, все змінилося?


- В таких матчах усе вирішують моменти, ми знали, що буде важка гра. Для «Карпат» це був принциповий поєдинок, все ж таки, у них мало очок. Я дуже радий, що наша команда у важкий період зібралася й перемогла сильного суперника, тим самим трохи реабілітувавшись перед уболівальниками. Зараз багато гравців поїдуть до збірних, буде час заспокоїтися після нещодавньої єврокубкової невдачі, щоб рухатися вперед.

- У другому таймі «Динамо» знайшло свою гру, чи «Карпати» зменшили оберти? Адже динамівці могли забити ще як мінімум, тричі...

- «Карпатам» потрібно було атакувати, а ми грамотно оборонялися. Суперник звільнив для нас зони, тому і з’явилося достатньо моментів, щоб збільшити рахунок. У цілому, гра в нас вийшла, головне, що вдалося забити важливі м’ячі, при цьому, не пропустивши у свої ворота.

- Чи можна ваш гол назвати випадковим?


- Цей гол – найтиповіший для справжнього нападника. Такі м’ячі випадковими не бувають, їх потрібно шукати, сподіватися на помилку воротаря й чекати момент.

- Ви сьогодні відіграли весь матч. Як себе почуваєте?

- Втомився дуже. Віддав у грі все, що в мене було. Все ж таки, важко набирати кондиції після відпустки й невеликої проблеми зі спиною. Зараз я потрібен команді, тому буду готуватися.

- Дайте оцінку вашому взаєморозумінню в атаці з Ідейє.

- Він новий гравець, якому ще потрібно зігратися з усіма. У принципі, хлопець відкривається, рухається, виконує багато роботи. Якщо Браун і надалі продовжить так добре працювати, поза сумнівом, допоможе команді.

- Напередодні гри на клубній базі команда спілкувалася з пресою, а сьогодні перемогла. Можливо, варто перед кожним матчем дотримуватися такої традиції?

- Я думаю, це непогана ідея. В принципі, в Італії прес-конференції та спілкування з пресою завжди практикується. Якщо в журналістів є бажання відвідувати нашу базу, потрібно вирішити це питання з керівництвом клубу, а гравці не будуть проти. Існують деякі нюанси, коли буде заборонене спілкування з гравцями і ви, журналісти, маєте це чудово розуміти.

- Через два дні у вас гра за збірну України...

- Важливо перебувати в тонусі, тренуватися й мати ігрову практику. Найгірше для мене – зупинятися. На зборах була невелика проблема зі спиною, потім вийшов на поле, але незабаром знову випав із ритму ігор та тренувань.

- Дивилися ви матч за Суперкубок Італії?

- Так, дивився, а також трохи англійський Суперкубок між двома «Манчестерами». А коли, до речі, буде Суперкубок Іспанії? Все будемо дивитися.

- Які відчуття у вас виникають в якості капітана команди?

- Я тут подумав, що з 1986 року перебуваю у клубі «Динамо», а вболіваю за цю команду з 6-річного віку. Тобто для мене це рідний клуб, рідні вболівальники, рідне місто та країна.

- Ви чули про інцидент за межами поля з уболівальником?


- Я не чув нічого, але якісь неприємності помітив. Не знаю, що там сталося, але все одно, мені шкода людей, якщо хтось постраждав.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер