Андрій ЦУРІКОВ: «Важливо підходити під схему головного тренера»

Андрій ЦУРІКОВ: «Важливо підходити під схему головного тренера»

- Андрію, як би ти прокоментував гру з «Альхесірас»?

- Сьогодні ми повністю контролювали гру, намагалися виконувати те, що від нас вимагає тренер. Та й суперник дозволив нам це зробити. Сьогодні все розгорталося за нашим сценарієм.

- Те, що ти зіграєш повний матч, планувалося заздалегідь або вирішилося в процесі гри?

- Так, Сергій Станіславович сказав перед початком матчу, що я буду грати всі 90 хвилин, тому що виявилося, що Данило не зможе сьогодні зіграти.

- І як відчуваєш, ти вже готовий проводити повний матч?

- Не можу сказати, що я зараз готовий на всі сто відсотків, усе ж таки перший збір уже підходить до завершення, накопичилася втома. Але можу сказати, що форму я практично набрав.

- У цьому сезоні позиція лівого захисника в «Динамо» є проблемною... Як ти вважаєш, ти можеш упоратися із завданням закрити цю вакансію?

- Я кожного дня працюю на тренуваннях, віддаю всі сили, а рішення вже буде приймати тренер, бачить він мене у складі чи ні. Це питання швидше до головного тренера. Від себе можу сказати, що я, звичайно, готовий та хочу грати.  

- Функціональні обов'язки на цій позиції тобі вже добре знайомі? Адже потрібна одночасно надійна гра в обороні та вміння добре атакувати...

- Так, я же неодноразово грав на цій позиції, добре знайомий із нею. Я можу грати й у півзахисті, й у захисті. Це не проблема. Якщо від крайніх півзахисників вимагають підключатися до атаки, я готовий. Фізичний стан мені дозволяє це робити.

- Тобто, тебе навмисно награють зліва в обороні?

- В останніх іграх я грав зліва в захисті, тому що, дійсно, зараз це проблемна позиція. Мені довіряють, і я граю. Моє завдання – грати та викладатися.

- Що, на твою думку, потрібно зробити, аби довести головному тренеру, що ти можеш закрити позицію лівого захисника?

- Напевно, крім усього іншого, важливо підходити під схему. Не завжди футболіст підходить під схему гри, яку застосовує певний тренер. І, звичайно, віддаватися на сто відсотків. Тоді все у твоїх руках.

- Нещодавно ти був на перегляді в німецькій команді. Чому в підсумку угода не відбулася?

- Зараз я навіть не бачу сенсу обговорювати це. Я зараз у команді та зосереджений виключно на виступах за київське «Динамо».

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер