Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Будемо намагатися ламати стереотипи»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Будемо намагатися ламати стереотипи»

- Андрію, враховуючи виснажливий календар, важку гру з «Шахтарем», чи немає втоми?

- Я вважаю, що для футболіста краще грати два матчі на тиждень, ніж один. У нас зараз починається цікавий період, усі сповнені сил та готові вирішувати завдання.

- Існує стереотип, що «Динамо» з італійськими командами грає не надто успішно. Чи не лякає вас це?

- Значить, будемо намагатися ламати стереотипи. Те, що було, – це все історія. Нам потрібно готуватися до конкретної гри, не звертаючи уваги на те, що було раніше й яку країну представляє наш суперник.

- Хто, на вашу думку, фаворит групи?

- Перед стартом шанси в усіх рівні. Я не став би когось виокремлювати.

- Які сильні та слабкі якості ви можете відзначити у грі суперника?

- На слабкі якості тренерський штаб нам указав, ми побачили, що вони є, будемо намагатися ними скористатися. Зараз я не хотів би про це говорити на публіці. Один із головних козирів – контроль м'яча. Спробуємо позбавити їх свого козиря.

- Останнім часом ми бачили двох різних Андріїв Ярмоленків – зосереджений, ініціативний у грі з «Шахтарем» та нервовий у матчі з «Ворсклою». Якого з них ми побачимо завтра?

- Я переглянув свою поведінку. Дійсно, я негарно поводився в поєдинку з «Ворсклою». Сподіваюся, в майбутньому це не повториться.

- Нещодавно ви казали про те, що команда погано грає в атаці. Чого не вистачає «Динамо», щоб поліпшити цей компонент?

- Це в жодному разі не зауваження до тренерського штабу. Я звертався до себе, своїх партнерів. Останнім часом, дійсно, вважаю, що в останніх іграх в атаці у нас десь щось не так. Просто комусь потрібно більше брати ініціативу на себе, комусь, навпаки, більше грати в пас.

- Чи дивилися ви останній матч за участі «Наполі»? Як ви оціните рівень суперника?

- Останню гру я не дивився, проте дивився попередню, домашню з «Міланом». Як я вже сказав, козир «Наполі» – контроль м'яча, головне позбавити їх цього козиря. Будемо намагатися грати в той футбол, який ми вміємо. Головне – нікого не боятися, виходити та показувати свою гру, адже ми граємо вдома, при своїх уболівальниках. Ми маємо порадувати їх своєю грою. Я впевнений, що якщо ми проявимо свої найкращі якості, то здобудемо позитивний результат.

Так, на теорії ми розбирали й цю гру, дивилися п'ять-шість ігор. Але повністю я дивився лише гру з «Міланом».

* фото А.Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер