Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Дякуємо вболівальникам, ми ніби в Києві грали»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Дякуємо вболівальникам, ми ніби в Києві грали»

- Атмосфера на стадіоні була супер! Дякую вболівальникам, ми сьогодні ніби в Києві грали й нікуди не їздили.

- Як загалом можете оцінити сьогоднішній матч?

- Мені здається, це була нічийна гра, в тому числі й за моментами.

- Матч із «Шахтарем», як завжди, вийшов нервовим та напруженим?

- Так, усе це завжди присутнє в наших зустрічах, тому ці команди й збирають завжди повні стадіони. Думаю, вболівальникам завжди приємно спостерігати за такою грою. Хоча, на табло рахунок 0:0, але самі розумієте, якого рівня напруження був цей поєдинок, і що стояло на кону.

- Чи можна сказати, що долю чемпіонства вирішена?

- Поки що нічого незрозуміло. А те, що сказав Мирча Луческу, це лише його думка. А ми будемо виходити на кожну гру та битися за три очки. Я розумію, тренер «Шахтаря» хотів нас розслабити, сказавши, що долю золотих медалей визначено. Безумовно, ми хочемо стати чемпіонами України, але для цього в кожній грі потрібна лише перемога.

- Чи став для вас несподіванкою вихід Ісмаїлії? Очікували на Шевчука?

- Я нікого не очікував, мені немає різниці, проти кого грати. Так, я думав, що вийде Шевчук, але великого значення це не має. Сьогодні ми грали проти «Шахтаря» загалом.

- Ленс та Кравець мали стовідсоткові моменти, щоб забити?

- Стовідсоткові це коли м'яч на лінії воріт та немає воротаря. У нас було кілька моментів, після яких необхідно було забивати. У «Шахтаря» Адріано й у першому таймі, й у другому мав можливості відзначитися, тому я й сказав, що, на мій погляд, гра була нічийною. Не буду казати, що ми мали перемогти. Було видно, що на полі дві хороші команди, й обидві гідні перемоги.

- Гра могла скластися до забитого м'яча?

- Так, якби одна з команд забила м'яч, гра була би більш відкритою, друга команда пішла би відіграватися. Можливо, для вболівальників було би цікавіше подивитися матч на зустрічних курсах, але ви самі розумієте, що в цьому поєдинку вирішувалося занадто багато чого. Той гандикап у п'ять очок, який у нас є, потрібно було хоча б зберегти.

- Уже другий матч поспіль «Динамо» грає не першим номером, а на контратаках, від оборони...

- Ми не весь час грали від оборони. Ми всі чудово знаємо, як «Шахтар» контролює м'яч  це їхня сильна якість. Ми же лише перебуваємо на шляху до цього. Звичайно, будуємо гру через контроль м'яча, але це не робиться за короткий час. Необхідно ще багато працювати, щоб добре контролювати м'яч, тому доводиться грати так, як ви бачили. Але, я думаю, ця тактика також себе виправдовує, адже в нас є багато дуже швидких гравців, й якщо вони вибігають під час відбору м'яча, як ви сьогодні бачили, виникають вільні зони та моменти після таких контратак.

- Сьогодні робота була більше спрямована на атаку чи оборону?

- Часом хочеться більше атакувати, але в той же час розумієш, що в нинішньому футболі необхідно як добре оборонятися, так і йти вперед. Якщо я залишуся де-небудь попереду, усвідомлюю, що моїм партнерам буде набагато важче відібрати м'яч у меншості, адже ми знаємо, наскільки технічні гравці «Шахтаря». Звичайно, доводилося «опускатися» нижче, але нічого страшного.

- Удари по ваших ногах запам'ятаєте надовго?

- Я вже забув, що проти мене грали жорстко, все гаразд, футбол  контактний вид спорту.

- Як після матчів рівня Ліги Європи та сьогоднішнього поєдинку будете готуватися до наступного матчу чемпіонату з «Говерлою»?

- Так само, як завжди: завтра збираємося на базі, для тих, хто більше грав, будуть відновлювальні заходи, для тих, хто менше, тренування, а у вівторок вже заїзд на базу перед кубковою грою з «Олімпіком».

* фото А.Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер