Андрій ЯРМОЛЕНКО: «До старту чемпіонату підійдемо в оптимальних кондиціях»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «До старту чемпіонату підійдемо в оптимальних кондиціях»

- З якими очікуваннями ти прибув на збір, адже напевно відпустка вдалася?

- Справді, вдалася! Я був із родиною, набрався позитивних емоцій, відпочив. А на збори ми приїжджаємо, щоб працювати та набирати форму. Нам потрібні перемоги.

- Успіхи в збірній України допомогли на певний час абстрагуватися від невдач на клубному рівні?

- Добре, що виграли та з хорошим настроєм пішли у відпустку. Напевно, це дозволило якось ще більше розслабитися та зрозуміти, що ми можемо показувати хорошу гру й вигравати. Сподіваюся, що результати, продемонстровані у збірній України, перенесуться на наші клубні справи.

- Євген Селін казав, що потрібно перекреслити все, що було до цього моменту та просто забути. Ти намагався аналізувати минуле або вирішив підійти до питання так само, як твій партнер?

- Звичайно, невдачі були. Вважаю, всі й кожен окремо для себе вже зробили висновки з подій. Новий сезон, нові збори. Потрібно починати все з чистого аркуша й по-новому доводити тренерському штабу, що ти претендуєш на місце у стартовому складі. Я в багатьох інтерв'ю казав, що в першу чергу потрібно дивитися на себе. Напевно, кожному з нас чогось забракло в попередньому чемпіонаті, якщо ми так низько опустилися.

- Нинішнє «Динамо» – дуже молода команда. Як ти вважаєш, це плюс, мінус або хороший старт для майбутніх починань?

- Звичайно, це плюс. Багато молодих хлопців. Дай Боже, в майбутньому вони складуть кістяк «Динамо».

- Молодість та амбіції дозволяють досягти високих результатів?

- Щоб відчути впевненість та набратися якогось досвіду, потрібно зіграти кілька матчів. Із власного досвіду скажу, що це можуть бути й не найкращі ігри. Головне – щоб тренер вірив та терпів. Це ж стосується й уболівальників. У такому випадку, упевнений, це принесе свої дивіденди.

 – Під час літнього міжсезоння «Динамо» доведеться зіграти із сильними суперниками – тбіліським «Динамо», «Мюнхеном 1860», «Спартаком» та «Зенітом». Придивлявся до цих команд?

- Скажу чесно, дуже цікаво буде зіграти проти «Зеніта» та «Спартака». Я їх не вивчав, адже це просто товариські ігри, підготовка до сезону. Але все одно буде цікаво.

- Олег Блохін починав збір із 14 польовими гравцями. Потім приїхав Дуду, потім ви, гравці збірної, а ще чекають на хорватів із португальцем Велозу. Та й із новачком Ленсом потрібно ще познайомитися та зігратися...

- Я гадаю, до старту чемпіонату всі підійдуть в оптимальних кондиціях, адже ми будемо виконувати одну й ту саму роботу. У фізичному плані підготуємося на 100 відсотків.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер