Андрій Ярмоленко: «Краще невпевнено розпочати, але впевнено завершити»

Андрій Ярмоленко: «Краще невпевнено розпочати, але впевнено завершити»

Відзначившись забитим м’ячем у ворота «Оболоні» в першому матчі нового сезону, нападник «Динамо» Андрій Ярмоленко повен рішучості поповнювати свій бомбардирський реєстр у кожному матчі. В поєдинку з «Таврією» в нього також було для цього кілька хороших можливостей, але більш вдалими виявилися його партнери. Після матчу Андрій прокоментував першу перемогу команди, проблеми з реалізацією й оцінив майбутнього суперника у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів :

- Сьогодні гра вийшла кращою, ніж з «Оболонню», все ж таки ми перемогли. Хоча я, як, напевно, і вся команда, невдоволений тим, що не вдалося реалізувати стільки моментів. Упродовж усього матчу ми домінували на полі, але після єдиної більш-менш небезпечної контратаки суперника пропустили гол. Прикро, адже могли виграти і з більш упевненим рахунком, а обмежилися мінімальною перевагою.

- Суперник зробив правильні висновки з торішньої поразки 0:6?

- Сьогодні також міг бути рахунок 6:0. Головне перемога, з яким би рахунком її не було досягнуто. В попередньому чемпіонаті перших два поєдинки ми виграли з великим результатом, але в результаті втратили чемпіонство. У цьому ж році розпочали не так упевнено, та проте, будемо сподіватися, впевнено завершимо.

- На останніх хвилинах не виникало побоювань, що може повторитися кінцівка, як із «Оболонню»?

- Подумки було неспокійно, але в той же час у «Таврії» майже не було моментів, щоб створити небезпеку біля наших воріт.

- Президент команди і тренер незадоволені реалізацією. Що потрібно зробити, щоб поліпшити цей компонент?

- Я сам розумію, що потрібно забивати в тих моментах, які створюються. Якщо в чемпіонаті України за матч може бути три виходи віч-на-віч, то в Лізі чемпіонів у кращому разі один, і його потрібно втілити в забитий м’яч. Я це чудово розумію і сподіваюся, що в наступних матчах буду забивати.

- Як вам новий газон на стадіоні «Динамо»?

- Поле неймовірне. Коли нам сказали, що воно значно краще, ніж було раніше, я спочатку не повірив, але сьогодні, коли ступив на газон, був у шоці. Навіщо на ньому заздалегідь тренуватися, якщо покриття в ідеальному стані і краще бути не може.

- Із «Гентом» вже встигли познайомитися хоча б заочно?

- Гадаю, це хороша команда, інших у Лізі чемпіонів не буває. Незалежно від того, потрапив нам «Гент» чи хтось інший, потрібно готуватися і проходити цього суперника.

- Має значення те, що перший матч граємо вдома, а не на виїзді?

- Гадаю, потрібно в першому матчі перед своїми вболівальниками і за їхньої підтримки вирішити всі питання, щоб до Бельгії їхати спокійно.

- Для «Гента» якісь сюрпризи приберегли?

- Сьогодні ми нічого не приховували, просто грали у свою гру. Нехай вони готуються і бояться, а ми вже спробуємо зіграти на своєму високому рівні.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер