Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ми самі чудово розуміємо, що все залежить від нас»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ми самі чудово розуміємо, що все залежить від нас»

Серед них був і Андрій Ярмоленко, який забив вирішальний м'яч у ворота «Волині» в попередньому турі. В інтерв'ю офіційному сайту київського «Динамо» Андрій розповів, як часто він затримується на полі після тренувань, а також як команда готується до майбутнього матчу проти полтавської «Ворскли».

- Андрію, чи часто ви залишаєтеся відпрацьовувати удари після тренувань, як сьогодні? Хто це робить частіше за всіх?

- Доволі часто. Багато хто з хлопців залишаються, не буду перераховувати, хто саме, тому що це ледь не півкоманди. Причому це не обов'язково саме удари по воротах, кожен із нас допрацьовує ті компоненти, які вважає потрібними для себе. Наприклад, захисники часто залишаються робити довгі передачі, оскільки для них, напевно, потрібніше за інших. Іноді залишаємося просто побавитися із м'ячем, адже футбол це невід'ємна частина нашого життя.

- Хтось із гравців відпрацьовує штрафні удари індивідуально?

- Так, у нас бувають тренування, де ми відпрацьовуємо стандартні положення. Та й коли просто залишаємося бити по воротах, як сьогодні. Штрафні – це ж фактично те саме, що й звичайні удари, ти подумки уявляєш стінку та намагаєшся виконати ідеальний удар.

- Фахівці вважають, що наступний суперник «Динамо», полтавська «Ворскла», в нинішньому складі – команда без лідерів. Чи погодуєшся ти із цим твердженням?

- Звичайно, лідерів ми забрали собі – це Безус та Селін (посміхається). Насправді, це жарт. Я не вважаю, що в них немає лідерів. Перш за все, вони сильні командними діями. До того ж, ми пам'ятаємо ту прикру поразку, яка спіткала нас у Полтаві, й будемо налаштовуватися на те, щоб узяти реванш уже на домашній арені.

- Наскільки на грі «Ворскли» позначилася зміна головного тренера впродовж сезону?

- Вважаю, що нам не потрібно звертати увагу на внутрішню кухню «Ворскли». Адже в нас свої завдання, й, перш за все, потрібно думати про свою гру.

- Напевно, полтавчани на НСК «Олімпійський» будуть шукати щастя у грі від захисту. Які будуть потрібні тактичні дії для подолання масованої оборони?

- Коли суперник закривається на своїй половині, завжди легше розкривати таку оборону за допомогою флангів. Зараз головний тренер вимагає, щоб ми будували свою гру переважно через фланги. Звичайно, в нас багато хороших гравців і в центрі поля, які можуть створити загрозу, якщо фланги перекриті.

- Колективна швидкість грає в таких матчах визначальну роль?

- Звичайно. Потрібно якнайшвидше переходити з оборони до атаки, як можна швидше відбирати у суперника м'яч. Але ви ж розумієте, якщо суперник буде всією командою сидіти в захисті, то нам буде дуже важко проводити швидкі атаки. Тоді доводиться розхитувати оборону, чекати, коли з'явиться вільна зона й у цей момент організовувати атаку.

- Як побудований процес підготовки до цього матчу?

- Як і до всіх інших ігор. Сам тренувальний процес ніхто не змінював, готуємося в тому ж режимі, що й перед матчем із «Волинню».

- Як тренерський штаб будує стратегію на кінцівку сезону, виходячи з турнірного становища?

 - Наша стратегія проста – перемагати в кожній грі, адже за перемогу над «Ворсклою» даються такі ж три очки, як і за перемогу над «Металістом» чи «Дніпром». Тому потрібно вигравати у таких суперників, як «Ворскла», й уже в особистих зустрічах із прямими конкурентами вирішувати долю другого місця.

- Чи аналізуєте гру «Дніпра» та «Металіста» в паралельних матчах?

- Та ні, поки ми на них не зважаємо. Звичайно, стежимо за результатами, дізнаємося, як вони зіграли. Але ми самі чудово розуміємо, що все залежить від нас, і якщо ми не будемо втрачати очок, то все буде вирішуватися в особистих протистояннях.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер