Андрій Ярмоленко: «Настав час перемагати»

Андрій Ярмоленко: «Настав час перемагати»

Спершу мова йшла про підготовку команди до офіційних матчів, а потім згадали яскраву мить минулого місяця – Євро-2012.

«Динамо»: ми в боргу перед вболівальниками

- Андрію, як провели надані Юрієм Сьоміним вісім вихідних днів?

- Поїхав зі своєю родиною, друзями до Туреччини.

- Минулого року після виступу на молодіжному Євро у вас також була коротка відпустка. Чи впливала втома на гру протягом сезону?

- Думаю, це все у нас іде «від голови». Якщо постійно казатимеш собі, що втомився, навіть два місяці для відпочинку не вистачить. Потім приїдеш на збір і знову жалітимешся на щось. Погляньте, в чемпіонаті Англії грають цілий рік, відпочиваючи лише влітку. А у нас відпустка і влітку і взимку. Жодної втоми я не відчуваю, хочу грати у футбол і отримувати від цього задоволення.

- Іншими словами, готовий в найближчі п’ять місяців витримувати ритм двох матчів на тиждень?

- Будь-якому футболісту приємніше грати, ніж тренуватись. Минулої весни «Динамо»виступало по вихідним і, скажу чесно, я серед тижня нудьгував. Провів матч, потім день на відновлення, день на підготовку і знову хотілось грати. Весь тиждень накопичуєш емоції, які нікуди подіти.

- На одному із тренувань Юрій Сьомін зробив зауваження, що ви давно не забиваєте. Взяли до уваги?

- У нас вчора була розмова з Юрієм Павловичем, він мені про це ще раз сказав. Я і сам не задоволений, що мало забиваю, лише один м’яч навесні. Працюватиму над цим.

- В інтерв’ю клубному сайту головний тренер відзначив, що команді потрібен форвард. Чи не розглядалась кандидатура Ярмоленка?

- Мені складно говорити про це, нехай вирішують тренери. Зараз вже зручніше грати у півзахисті, ніж в нападі. Але якщо тренери скажуть – я готовий.

- Що скажете вболівальникам, які переживають через поразки «Динамо» в контрольних матчах на зборі?

- Це товариські ігри, невдачі в них потрібно розглядати в іншому ракурсі. Але якщо ми поступаємось, то щось не так. У нас були збори, обговорювали ситуацію, яка склалась. Сподобалось, що ніхто не байдужий, кожен переживає, намагається зрозуміти в чому проблема. Дійшли певних висновків, кожен із нас має змінити своє відношення до роботи. Нехай це і товариські ігри, програвати в них «Динамо» не солідно.

- Лишається шість днів до першої офіційної зустрічі, чи вистачить часу на внесення коректив до гри команди?

- Думаю, так. Зміни на краще мають відбутися вже в матчі проти «Нєфтчі».

- Чи вдалося знайти взаєморозуміння із Ніко Кранчаром, який має посилити атаку команди?

- Видно, що це дуже кваліфікований гравець, який думає на полі, може віддати хорошу передачу. Півзахисник такого рівня не буде зайвим у жодній команді.

- Цього літа, за словами преси, за вам вишикувались ледве не всі провідні клуби Європи. Чи не заважає подібна «увага» готуватись до сезону?  

- Намагаюсь на забивати цим голову. Хочу грати у футбол, а якщо президент вважатиме за потрібне мене продати, сідатимемо і обговорюватимемо варіанти. Зараз я хочу приносити користь своїй команді.

- …і завойовувати в її складі трофеї.

- Тут ми в боргу перед вболівальниками. Я лише раз був чемпіоном України, але тоді рідко виходив на поле. Настав час не лише грати, а й перемагати.

* * *

Збірна України: участь на Євро – це незабутньо

- Андрію, продовжимо бесіду про Євро-2012, яке відбулося в Україні та Польщі. Яке найяскравіше враження лишилось від турніру?

- Складно виділити одне. Запам’яталась атмосфера, як вболівальники підтримували свої команди. Для футболіста участь в такому турнірі – це щось незабутнє.

- Чи відрізнялась атмосфера на Євро від інших крупних турнірів, тієї ж Ліги чемпіонів?

- Звісно, на Євро за тебе вболівала вся країна, в Лізі чемпіонів про «Динамо» такого сказати не можу. Є інші клуби, у яких свої вболівальники. На собі зміг відчути атмосферу свята. Дорогою на стадіон вболівальники вітали наш автобус, коли вмикав телевізор, всі говорили про Євро. Не часто футбол так об’єднує людей і всю країну.

- Як вважаєте, чому збірній не вдалось виконати завдання-мінімум – вийти із групи?

- Нехай це звучить банально, але якоюсь мірою від нас відвернулась фортуна. Проти Швеції грали нормально, матч із Францією провалили. Хороші шанси залишались, потрібно було лише перемогти англійців. Не можу сказати, що ми їх повністю переграли, але моментів створили достатньо. Якби трохи більше пощастило і обставини склались на нашу користь, могли б і виграти. І якби вийшли до чвертьфіналу, ніхто не сказав би, що Україна опинилась там незаслужено.

- Після невдалих турнірів футболісти не мають великого бажання показуватись на публіці. Як вболівальники сприйняли результати збірної?

- Скажу чесно, ніхто, з ким я розмовляв, не висловлював претензій. Отже людям сподобалась гра команди, бажання і старання футболістів. Ми зробили все, що могли, але так вийшло…

- Чи здивувались, що Англія та Франція зупинились на стадії чвертьфіналу?

- Франції дісталась Іспанія, з якою кожній команді складно грати. Будь-яку іншу збірну вони могли пройти. Англія мене не дуже вразила, хоча з італійцями у них були рівні шанси.

- А в матчі з Україною Англія справила враження?

- Вони грали другим номером. Не думав, що маючи виконавців такого рівня вони оберуть подібну тактику.

- На ваш погляд, збірна Іспанії стала чемпіоном заслужено?

- Так. Можливо у перших матчах вони не демонстрували свою найкращу гру. Перемагали на класі. А неймовірну форму набрали вже в плей-офф. Там їм не було рівних.

www.fcdynamo.kiev.ua

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер