Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Просимо підтримати нас у скрутну хвилину»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Просимо підтримати нас у скрутну хвилину»

- Вчора у вас був День народження, чи вийшло зіграти з особливим натхненням?

- Звичайно, ні, адже наша команда програла.

- У першому таймі ви отримали сильний удар по нозі, але гра не була зупинена. Це не джентльменський вчинок?

- Оскільки суддя не вважав за потрібне зупиняти гру, то так було потрібно.

- Сьогодні команда робила особливий акцент на стандартні положення. Ви знали, що це слабке місце у «Порту»?

- Ні, такого акценту не було, ми намагалися створювати моменти, як могли, просто так вийшло, що сьогодні частіше загрожували воротам суперника після стандартів.

- Удача була зовсім близько, могли зіграти внічию 2:2?

- Думаю, вивезти з Португалії одне очко було б непоганим результатом для «Динамо» на виїзді. Тим паче, що скоро будемо приймати їх вдома. На жаль, не вдалося.

- Португальці виявилися сильним суперником?

- У них хороша команда, вони і самі грали в футбол, і нам давали таку можливість. Просто потрібно було цим краще скористатися.

- Як боротися з командою, яка впродовж матчу 70% часу володіє м'ячем?

- Думаю, потрібно більше пресингувати і відбирати м'яч, а коли це вдається робити, не просто бити його безадресно вперед, аби куди, а намагатися організовувати свої атаки. Ми це вміємо, але чомусь не робимо.

- У «Порту» були проблеми з лівим захисником, на лівому фланзі грав молодий гравець. Як вам здалося, він не ніяковів?

- Я б не сказав, що він дуже молодий, йому 21 рік - непоганий хлопець. У «Порту» хороша школа, у них є багато молодих талановитих футболістів, які в майбутньому проявлять себе і про них усі будуть говорити.

- До першого взяття воріт португальців призвів кутовий, до другого - ваша подача з флангу на Ідейє. Тобто, дають результат ті комбінації, які ви відпрацьовуєте на тренуваннях?

- Ні, конкретно такої вправи у нас не було, я просто побачив, що Ідейє відкрився, і вийшла непогана передача.

- Але прогрес в плані стандартних положень явно відчувається. Можливо, на них слід робити ставку?

- Ми працюємо над ними на тренуваннях, але вказівки заробляти побільше штрафних і кутових ударів тренерський штаб нам не дає. Так вийшло, що сьогодні найбільш небезпечні моменти у нас виникали якраз після стандартів.

- Чи не здалося вам, що «Динамо» сьогодні в захисті зіграло краще, ніж ПСЖ у попередньому матчі з «Порту», але пропустило більше м'ячів?

- Вважаю, вся команда в цілому, повинна краще грати в обороні і відбирати м'ячі. Ми робимо це не так часто, як слід було б. Це не стосується конкретно захисників або опорних півзахисників, а всіх ліній. У захисті нам слід грати набагато краще.

- Вукоєвич сказав, що були зроблені індивідуальні помилки, ви з ним згодні?

- Не зовсім. Я вважаю, ми всі винні. Повторюю, оборонятися і йти в атаку повинна вся команда, футбол не індивідуальний вид спорту.

- Сьогодні виявилося, що двох м'ячів «Динамо» замало для перемоги і навіть нічиєї, чи здатні ви більше забивати?

- Ви самі розумієте, що Ліга чемпіонів такий турнір, де зібрані дуже хороші команди, тим паче, сьогодні ми грали на виїзді. Думаю, двох голів повинно вистачати, щоб здобути хоча б одне очко. Просто так склалося.

- Чи не буде серед футболістів серйозної розмови після чергової невдачі?

- Ми весь час розмовляємо на цю тему. Думаєте, нам подобається програвати? Вже самим набридло це, скільки можна? У такі моменти потрібно, щоб у колективі всі один одного підтримували, тоді ми всі разом зможемо вибратися з цієї ситуації. Хотілося б попросити про підтримку і вболівальників, для нас вона дуже важлива. Часом, заходячи на форуми в Інтернеті просто соромно читати, що там пишуть, нібито наші шанувальники. Може, після цих слів і мене будуть там «полоскати», нехай так і буде. Я лише хочу сказати, що справжній вболівальник не той, який підтримує команду лише, коли вона перемагає. Бувають і важкі хвилини, в такий час для нас дуже важлива їхня присутність і підтримка на трибунах стадіону під час матчу.

- Напередодні матчу на базу приїжджав Олег Блохін, про що він говорив з командою?

- Були збори, ми все обговорили. Всі розуміють, в якій ситуації опинилися. Звісно, «Динамо» не може програвати стільки матчів і пропускати в кожному поєдинку по три м'ячі. Цю ситуацію потрібно якось виправляти.

- У команди зараз фізичний спад?

- Я б так не сказав, в плані фізики ми добре себе почуваємо. Повторюю, просто важко грати, коли немає впевненості. Мені здається, варто нам виграти кілька матчів, як гра налагодиться.

- Ідейє довго не забивав, лише сьогодні йому вдалося відзначитися. Чи тиснуло це на нього?

- Думаю, так. Коли нападник довго не забиває, по собі знаю, дуже хочеться відзначитися, а це часом ще більше заважає.

- Олексій Михайличенко сказав, що по внутрішньому відчуттю команда прогресує, як вважаєте, скільки ще часу знадобиться, щоб перебудуватися під нові вимоги?

- Не знаю як довго це відбуватиметься, але можу сказати, що команді необхідно відчути впевненість, а щоб її повернути всім футболістам, необхідно виграти кілька найближчих матчів. Бо поки вона не відчувається.

- Але до вас вона повинна була повернутися, адже, в минулому матчі ви забили гол, а сьогодні віддали гольову передачу...

- Так, і я про це сказав тренерам. Сподіваюся, в кожній грі вдаватиметься відзначатися забитим м'ячем або хоча б віддавати гольову передачу. Це буде вже непогано.

- Сьогодні був сотий матч в Лізі чемпіонів Олександра Шовковського. Чи привітала його команда?

- Ні, може хтось за своєю особистою статистикою і стежить, але ніхто нікого не вітає.

- Якого результату в останніх трьох матчах буде достатньо «Динамо», щоб вийти з групи?

- Три перемоги, тоді точно вийдемо. У домашньому матчі з «Порту» іншого налаштування, окрім як на перемогу, у нас немає. Сподіваємося, вболівальники прийдуть нас підтримати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер