Андрій Ярмоленко: «Поєднував пасивний та активний відпочинок»

Андрій Ярмоленко: «Поєднував пасивний та активний відпочинок»

Лічені дні залишається відпочивати футболістам «Динамо» до виходу з відпустки. Попереду в команди трохи менше двох місяців підготовки до другої частини чемпіонату України. Втім, багато хлопців вже неабияк скучають за футболом. Дзвінок кореспондента Інформвідділу застав Андрія Ярмоленка за переглядом матчу Кубка Англії між «Манчестер Сіті» та «Манчестер Юнайтед».

- Справді, без футболу не обійтися навіть у відпустці, – почав розмову Андрій. – Із нетерпінням чекаю на поновлення тренувального процесу, щоб гарненько підготуватися до старту другої частини сезону.

- Як і більшість футболістів, ви відпочивали в Дубай. Емірати виправдали очікування?

- Усе було просто супер, дуже сподобалося. Я був там уперше. Сподіваюся, що не востаннє.

- Був пасивний чи активний відпочинок?

- Виходило поєднувати. Пасивного відпочинку просто не могло бути, оскільки перетиналися з багатьма футболістами практично з усіх клубів Прем’єр-ліги. Грали й у волейбол, й у теніс-бол ... Загалом, нудьгувати не доводилося.

- До зборів підходите підготовленими?

- Тренерський штаб видав кожному футболісту індивідуальну програму, яку я намагався виконувати. Чесно сказати, не все з того, що належало, але щось виходило (посміхається).

- Зайвих кілограмів з відпустки не привезли?

- У мене з цим ніколи проблем не буває. Можливо, й набрав кілограм, але він зникне за один-два тренувальних дні.

- Новий рік зустрічали вдома?

- Ні, цього разу вирішив трохи змінити обстановку й на Новий рік уперше поїхав до Москви, де зустрівся зі своїми однокласниками, яких давно не бачив.

- За підсумками минулого року газета «Команда» шляхом опитування головних тренерів та футболістів команд Прем’єр-ліги визнала вас найкращим футболістом чемпіонату України. Приємно визнання колег та фахівців?


- Звичайно, дуже приємно. У той же час це є стимулом розвиватися й надалі, не понижувати планку вимог до себе як на футбольному полі, так і в тренувальному процесі.

- Президент «Динамо», коментуючи підсумки даного опитування, сказав, що «Ярмоленко показав лише 60% від свого реального потенціалу». Погоджуєтеся із Ігорем Михайловичем, відчуваєте в собі сили додати в наступному році?


- Відчуваю, що можна й потрібно прогресувати. З боку, напевно, можна краще оцінити мій потенціал. Та й я особливо не люблю говорити про себе, для цього є головний тренер, президент.

- Першим новачком «Динамо» в нинішньому році став швейцарець Адмір Мехмеді, який виступав, як і ви, у складі своєї збірної на молодіжному чемпіонаті Європи в Данії. Що можете сказати про цього футболіста?

- Чесно кажучи, під час Євро особливо не стежив як за Швейцарією, так і за Мехмеді особисто, оскільки ми були в різних групах. Але якщо команда вийшла до фіналу, а футболіст отримав «Срібну бутсу» як другий за результативністю бомбардир чемпіонату, це про щось та говорить. Тепер подивимося на нього на зборах. Гадаю, він має підсилити нашу команду.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер