Андрій ЯРМОЛЕНКО: «У нас рівна група й легких ігор буте не може»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «У нас рівна група й легких ігор буте не може»

- У першу чергу, хочу привітати всю країну з перемогою, а також подякувати вболівальникам, які прийшли на стадіон у не найкращу погоду та підтримали нас. Ми відчували їхню підтримку, й добре, що вдалося порадувати всіх перемогою. Звичайно, не все вдавалося, дозволили супернику створити кілька моментів, але найголовніше, що взяли три очки.

- Вийшло два різних тайми, про що сказав головний тренер після матчу. З чим це пов'язано?

- Рахунок був слизьким, і десь на підсвідомості відкладається, що потрібно грати обережніше, відходиш ближче до свого штрафного майданчика й уже граєш, відштовхуючись від рахунку. Як на мене, це було пов'язано саме з цим.

- Від суперника очікували саме такої гри?

- Усі дні, що передували матчу, ми вивчали суперника, й тренерський штаб розповів усе детально про фінів – як проти них грати, що їм протиставити. Як на мене, в чомусь виконали установку, не обійшлося без помилок, але розбирати детально матч будемо вже завтра.

- Цей матч був найскладнішим із тих, які довелося зіграти в цій відбірковій кампанії?

- Я би так не сказав. Як бачите, зараз легких ігор не буває. Не варто очікувати таких ігор, як, приміром, Німеччина переграла Сан-Марино у вісім м'ячів. У нас же відносно рівна група, й кожен суперник може відібрати очки у будь-кого. Потрібно виходити та налаштовуватися на кожну гру, як на останню. На початку кампанії ми набрали менше очок, ніж хотілося би, тому зараз доведеться надолужувати згаяне.

- Ваші партнери скаржилися на якість газону в другому таймі…

- Воно й у першому таймі не особливо хорошої якості було, але при цьому потрібно розуміти, що не за горами зима.

- Сьогодні дебютував у національній збірній Віктор Циганков, після матчу отримавши схвальні відгуки від Андрія Шевченка. Ви, як досвідчений гравець, як можете оцінити його дебют?

- Я бачу, як Вітя працює, й упевнений, що у цього хлопця є величезний талант. Найголовніше, щоб він не зупинявся та продовжував працювати, адже видно, що це майбутнє нашого футболу. Найголовніше, щоб тренери йому довіряли, та й він не зупинявся у власному розвитку.

- Чи можна сказати, що для збірної гра через фланги є пріоритетною?

- Тренерський штаб підбирає тактику, виходячи від гравців, яких має у своєму розпорядженні. Погоджуюся, у збірній ми більше атакуємо через фланги, однак якщо їх перекриють, то ми зможемо наступати й по центру.

- Погоджуєтеся, що Артем Кравець показав сьогодні одну з найкращих своїх ігор у збірній?

- Усі ми знаємо, як Артем може грати на вістрі атаки. Він завжди знаходить свій момент, і сьогодні вдалося втілити його в забитий м'яч.

- Чи знали результати суперників по групі?

- Звичайно, слідкуємо за тим, як грають інші збірні в нашій групі. Але нам потрібно дивитися на власну гру й вигравати кожен матч.

* фото А.Куцан

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер