Андрію Ярмоленку – 20!

Сьогодні свій двадцятий день народження святкує нападник «Динамо» Андрій Ярмоленко. Незважаючи на молодий за футбольними мірками вік, Андрій є гравцем основного складу команди, без якого вже складно уявити нинішнє «Динамо».

Ярмоленко – вихованець клубної школи, після закінчення якої нетривалий час виступав за чернігівську «Десну». Майже три роки тому Андрій повернувся до «Динамо», тривалий час балансуючи між першою командою та молодіжним складом. У цей період багато фахівців називали Андрія «золотим» резервом «Динамо». За тренера Юрія Сьоміна нападник отримав шанс проявити себе в головній команді. Дебютним поєдинком у вищій лізі став для Андрія останній матч сезону 2007/2008 проти полтавської «Ворскли». Вийшовши на заміну в другому таймі, Ярмоленко відразу ж забив переможний м’яч. А в минулому сезоні Андрій став найкращим бомбардиром Кубка України, відзначившись у перших трьох матчах п'ятьма голами.

З приходом на тренерський місток Валерія Газзаєва, Андрій отримав стабільне місце в основному складі – тренер закріпив за ним місце лівого атакувального півзахисника. Стрімкі проходи по флангу не раз бентежили суперника, а наполегливість, техніка, колосальна працездатність і бажання грати роблять Андрія незамінним виконавцем в ігровому ансамблі киян. У нинішньому чемпіонаті Ярмоленко вже забив чотири м'ячі й продовжує показувати себе з найкращого боку.

Кар'єрний зліт молодого гравця не міг оминути увагою головний тренер національної збірної, за яку динамівський нападник дебютував 5-го вересня нинішнього року, провівши гол у воротах збірної Андорри. Єдиний турнір, в якому Андрію поки не вдалося відзначитися, – Ліга чемпіонів. Бажаємо динамівцю ліквідувати цей пробіл уже в найближчих матчах, а також міцного здоров’я, професійних успіхів і щастя в особистому житті.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер