Андрій Шморгун: «Володимир Малюта тримався за медицину, а не посаду»

Андрій Шморгун: «Володимир Малюта тримався за медицину, а не посаду»

Головний лікар «Динамо» Андрій Шморгун згадав, яким професіоналом своєї справи був лікар Володимир Малюта, що пішов із життя на 81-му році.

- Володимир Ігорович ніколи не тримався за свою посаду – він тримався за медицину, за те, щоб допомагати людям, спортсменам. Він до останнього дня створював, писав книги, багато працював над розробкою сучасних методів лікування, фізіотерапевтичних засобів, щоб покращити та пришвидшити відновлення спортсменів після травм. Він хотів жити разом із медициною. Це справжній лікар, справжній професіонал своєї справи.

Для нас це дуже важка втрата. Не стало хорошої людини, вчителя, який залишив після себе дуже хороші спогади, наукові надбання – причому, не лише для спортивної, а й для загальної медицини. Він розробляв медичну стратегію у футболі, але життя ось так обірвалося... Але пам’ять про нього залишиться на довгі роки. За його спиною залишилося багато учнів, вилікуваних пацієнтів, які щиро вдячні йому. Багато поколінь футболістів – як «Динамо», так і збірної України – будуть згадувати його добрим словом.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер