Андрій БІБА: «Потрібно вирішити задачу в перші 20 хвилин»

Андрій БІБА: «Потрібно вирішити задачу в перші 20 хвилин»

- Останнім часом матчі «Динамо» з «Олімпіком» складаються непросто – динамівці досягають переваги лише на останніх хвилинах. Як на мене, так не має бути. У команди рівня «Динамо» складні матчі можуть бути лише з «Шахтарем».

- Як варто грати з «Олімпіком», щоб уникнути проблем?

- Атакувати з перших хвилин. За 20 хвилин потрібно вирішити результат зустрічі, й після цього грати без напруги та тиску у свій футбол - тоді не буде жодних питань. Вважаю, коли команда грає вдома, на початку матчу застосувати пресинг, забезпечити результат, а потім грати у свою гру. Футбол - це не робота, а задоволення для гравців та глядачів. Зараз команди на полі б'ються, борються, чіпляються, «кусаються», кістьми лягають, у підкати стеляться, працюють - роблять усе, що завгодно, лише не грають у футбол. А популярність футболу полягає саме в тому, що це гра! У яку можуть грати й старі, й малі.

- Як оціните гру «Динамо» у три центральні захисники?

- Цю схему було б цікаво подивитися в матчах з «Шахтарем» або в Лізі чемпіонів. Але спочатку, безумовно, потрібно відпрацювати такий експеримент на зборах, під час передсезонної підготовки, щоб нові захисники звикли, зігралися - для цього саме є необхідний час та спаринг-партнери. А ще краще мати не одну тактику, а кілька.

Зараз усе по-іншому, ніж коли ми грали. Тренери використовують ротацію, змінюючи склад залежно від матчу. Раніше грало 11 людей, і заміна одного-двох гравців вважалася величезною подією. Футболіст повинен був знати кожен найдрібніший маневр свого партнера, відчувати його на відстані та розуміти з напівпогляду - кожен такий нюанс був відпрацьований до автоматизму, особливо в захисті. Нас можна було вночі розбудити, й ми би зіграли незалежно від того, знали суперника чи ні. Хмельницький якось розповідав, що не дивився навколо, а просто виривався вперед, перед ним падав м'яч і він уже з ним біг далі - ось такі передачі віддавали.

Повну версію інтерв’ю з Андрієм Бібою читайте в матчевій програмі «Динамо» - «Олімпік»

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер