Андрій ШМОРГУН першим в Україні отримав диплом ФІФА з футбольної медицини

Андрій ШМОРГУН першим в Україні отримав диплом ФІФА з футбольної медицини

Воно включало 42 модуля зі спортивної медицини. Кожен модуль написаний провідними міжнародними експертами в галузі спортивної медицини, містив письмовий контент, подкасти та відео-іспити, а також надавав посилання на статті журналів, бібліотеки, сайти та інші ресурси.

Курс охоплював повний список питань футбольної медицини, починаючи від запобігання травм до харчування і психічного здоров'я, а також від попередньої оцінки під час медичного огляду до лікування конкретних травм, зокрема, передньої хрестоподібної зв'язки.

В кінці кожного модуля передбачався іспит. Щоб його успішно здати, необхідно правильно відповісти на 10 питань. У разі хоча б однієї неправильної відповіді доводилося починати все заново. Проект був запущений у вересні 2016 року, щоб зробити футбольну медицину доступною для всіх.

За результатами навчання Андрій Шморгун перший в Україні отримав міжнародний диплом ФІФА з футбольної медицини. Це офіційно зареєстрований і сертифікований документ.

- Навчання проходило англійською мовою і зайняло у мене близько півроку, - розповів Андрій Олександрович, отримавши диплом. - Це дуже цікавий і корисний досвід. На цих курсах я отримав надзвичайно багато потрібної інформації. Крім того, диплом про успішне закінчення навчання дав мені можливість стати учасником кількох міжнародних футбольно-медичних організацій та асоціацій. А спілкування з колегами з усієї Європи, Азії дозволяє обговорювати цікаві діагнози, ділитися досвідом і переймати щось у них. У цілому, ФІФА організувала це навчання, щоб об'єднати всіх футбольних лікарів в єдине ціле. Для розвитку в професійному плані це навчання має дуже важливе значення.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер