Андрій ЦУРІКОВ: «Граю в «Олександрії», хочу повернутися до «Динамо»

Андрій ЦУРІКОВ: «Граю в «Олександрії», хочу повернутися до «Динамо»

У першій частині сезону він провів 13 матчів та записав на свій рахунок результативну передачу. За тиждень до виходу з відпустки Андрій розповів в інтерв'ю про своє перебування в «Олександрії», зимовий відпочинок та новорічні свята:

- На початку відпустки я встигнув злітати на тиждень із друзями до Таїланду – відпочили, позасмагали, відволікся від усього. Новий рік зустрів також із товаришами в Рівному, а вже під час різдвяних свят буду вдома в Запоріжжі разом із батьками та родичами.

- Що цікавого бачили в Таїланді?

- Найбільше сподобалася екскурсія на безлюдний острів, де живуть лише мавпи, та й загалом вразив красивий океан, пісок, місцеві морепродукти та хороша погода.

- Чи вдалося відпочити морально? Відволіклися від футболу?

- Так, звичайно. Певний період я ні про що не думав, на тиждень відклав телефон, в інтернет майже не заходив, новини читав дуже рідко, відпочив від футболу – це було корисно під час зимової перерви. Але вже відчуваю, що дуже скучив за футболом – уже дивлюся й матчі, й відеонарізки, й ролики, й сам займаюся індивідуально. Тож скучив серйозно – навіть хочеться, щоб збори скоріше почалися (посміхається).

- А коли команда збирається?

- 11-го січня, а 15-го вже маємо летіти на збір. Хочеться вже максимально наблизити цей момент.

- У відпустці працюєте за індивідуальною програмою?

- Нас попередили, щоб ми самі тренувалися протягом січня. Кожен чудово розуміє, що якщо не працювати у відпустці, на зборах буде дуже складно. Тож, упевнений, певний обсяг навантажень отримує кожен, щоб тримати себе у формі, тоді й у тренувальний режим входити буде легше.

- Варіантів поїхати на збір із «Динамо» не було?

- У мене ще півроку оренди в «Олександрії». Добре, що під час цієї відпустки я не думав ні про які переходи, адже до цього в мене взимку та влітку постійно були періоди невизначеності, очікування, я не знав, в якому клубі продовжу грати, був у «Говерлі» та грецькому «Левадіакосі». А зараз усе більш-менш стабільно – я знаю, що ще на півсезону залишаюся в «Олександрії», й можу відпочивати зі спокійною душею, а потім із новими силами ставати до роботи.

- Які враження у вас залишилися від першого півріччя в «Олександрії»?

- У нас дуже хороший, дружний колектив. У команди в цьому сезоні був перший досвід виступів у Лізі Європи. На жаль, не дуже тривалий, але в наступному році ми прагнемо, як мінімум, повторити його та постараємося зіграти у цьому турнірі довше. Сподіваюся, мені вдалося стати своїм в «Олександрії».

- Зараз команда йде на четвертому місці в турнірній таблиці – це максимум, на який здатний колектив Володимира Шарана?

- Основне наше завдання – залишитися в першій шістці та боротися за місце, яке дозволить нам грати в єврокубках. Звісно, планку знижувати ніхто не буде: хотілося би, як мінімум, залишитися на нинішньому місці, а як максимум, спробуємо замахнутися на третє.

- У першій частині сезону ви провели за «Олександрію» 13 матчів без замін та віддали гольову передачу, а решту пропустили через мікротравми?

- Просто настав певний момент, коли накопичилася втома й я відчув дискомфорт, тож було вирішено дати мені невелику паузу, тому й пропустив кілька матчів.

- Судячи з усього, з головним тренером Володимиром Шараном у вас встановилися хороші стосунки? Наставники вам довіряють?

- Сподіваюся, тренери задоволені тим, як я виконую свою роботу та справляюся зі своїми функціями, якщо я граю, якщо вони випускають мене у стартовому складі. Звичайно, не завжди все вдається, але я намагаюся по максимуму виконувати все, що від мене потрібно.

- Які плани на літо? Чи плануєте повернутися до «Динамо»?

- Не хотілося би забігати наперед, адже невідомо, як повернеться моя доля та кар'єра. Звісно, хотілося би повернутися до «Динамо», але зараз усі мої думки пов'язані лише з «Олександрією» – нам важливо досягти поставленої мети, виконати те, про що домовлялися, а про все інше буду думати пізніше.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер