Андрій ЯРМОЛЕНКО: «На останній хвилині біг з останніх сил, нікого не бачив»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «На останній хвилині біг з останніх сил, нікого не бачив»

- Гравці «Шахтаря» запевняють, що сьогодні перемога дісталася «Динамо» лише завдяки судді. А яка ваша думка, за рахунок чого кияни виграли?

- Гравці «Шахтаря» нехай думають так, а я вважаю, що ми перемогли за рахунок того, що грамотно оборонялися, пересувалися всією командою, терпіли та свій шанс використали. Так, я чув, що Мирча Луческу скаржився, що в перші 15 хвилин дали багато жовтих карток, але давайте подивимося – за що. Перша була Ілсіньйо, коли Кравець тікав – був би вихід віч-на-віч. Далі: йде наша небезпечна контратака – Шевчук її зриває, граючи рукою. Жовта? Жовта. Потім Адріано. Драгович стоїть без м'яча, він його просто вдарив. Я не знаю, чим Луческу незадоволений.

- Шевчук, наприклад, каже, що він не погоджується з другою жовтою карткою. Як ви бачили це вилучення зі свого боку?

- Ну, Слава теж, маючи жовту картку, думаю, не мав іти так небезпечно. Він повинен був пам'ятати, що у нього вже є одне попередження, але він пішов із високо піднятою ногою. Я не знаю, не мені судити: давати за це жовту чи ні, але суддя так вирішив, і, напевно, так правильно.

- Як, загалом, оцінете сьогоднішнє суддівство?

- Мені складно про це говорити. Я думаю, цілком адекватно людина відсудила. Звичайно, можливо, були моменти, де можна було спокійніше судити, але не мені ставити йому оцінку. Є люди, які це зроблять та вирішать, як він відпрацював.

- Футболісти «Шахтаря» кажуть, що гра сьогодні була нічийна, ви погоджуєтеся?

- Я також вважаю, що сьогодні грали два рівних суперника, й кому би вдалося забити м'яч, той би й виграв. Нам сьогодні пощастило, ми забили цей гол та перемогли, я вважаю, заслужено.

- У першому таймі в одному з моментів ви сигналізували судді про те, що м'яч влучив у руку супернику, просили пенальті, що там сталося насправді?

- Мені здалося, що Кучер зіграв рукою. Зараз я на 100% не можу цього сказати, прийду додому, подивлюся повтор, тоді точно скажу.

- Що неправильно зробили на 92-й хвилині, коли виходили два в одного? Чому не віддали пас?

- Скажу чесно, коли я зайшов до роздягальні, в мене хлопці запитують: чому не покотив м'яча? Просто я вже з останніх сил біг та навіть не бачив партнера. В Олега запитав: «Це ти там був?». Він говорить – так, мовляв, чому не котив? А я вже, чесно, з останніх сил, ще й гравець, який біг позаду, притримував мене за футболку – я думав, як не втратити рівновагу. Тому чесно скажу, що не побачив, моя вина.

- В одному з моментів ви близько хвилини лежали у штрафному майданчику суперника. Шевчук каже – ви час тягнули...

- Це ігрові моменти. Я думаю, що й Славу іноді б'ють і йому теж боляче. Але це Fair Play, я не знаю, можливо, вони не дотримуються цього принципу... Завтра у Слави в збірній запитаю.

- Як вам підтримка трибун сьогодні?

- Підтримка чудова, дякую вболівальникам за те, що прийшли та підтримували нас протягом цілої гри. Величезна їм подяка, думаю, вони заслужили цю перемогу.

- Сергій Станіславович радий? Привітав після гри?

- Звичайно, видно, що він задоволений. Побажав успіхів усім хлопцям, які їдуть до збірної, й добре відпочити тим, хто не їде (посміхається).

- У вас зараз доволі складний графік, як почуваєтеся фізично?

- Ми же на зборах не відпочиваємо, а тренуємося, для чогось закладаємо фізичний фундамент. Я вже вкотре кажу, що в Англії люди грають через два дні на третій та через три на четвертий, і показують класну гру. Нам до цього потрібно прагнути, тримати себе в тонусі, тренуватися та грати.

- Як оцінюєте повернення на поле Мігеля, наскільки він влився у гру команди та відчуває партнерів?

- Я думаю, у нас достатньо непогана обойма з футболістів в основному складі. Напевно, вважали за потрібне, що зараз потрібно зіграти Мігелю, а не Рибалці. Він добре сьогодні діяв. Я думаю, це всіх стосується.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснер

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер