Андрій ЯРМОЛЕНКО – найкращий гравець «Динамо» (Київ) у травні та червні!

Андрій ЯРМОЛЕНКО – найкращий гравець «Динамо» (Київ) у травні та червні!

Ці місяці стали справді золотими для команди Сергія Реброва, принісши їй звання чемпіонів України та володарів національного Кубку. Саме у травні та червні відбулися найважливіші вирішальні поєдинки.

У травні «Динамо» провело шість матчів, один із яких – у Кубку, та здобуло в них п’ять перемог та одну нічию за загальної різниці забитих та пропущених м’ячів 20:3. У червні до золотих медалей динамівці додали Кубок України, перегравши в серії післяматчевих пенальті донецький «Шахтар».

Після кожного з цих матчів уболівальники голосували за найкращого гравця зустрічі на офіційній сторінці Фан-клубу «Динамо» «ВКОНТАКТЕ». За підсумками місяця ці голоси були підраховані, й таким чином була визначена трійка найкращих гравців травня та червня. Отже, переходимо до трійки лауреатів.

3-тє місце. Джермейн ЛЕНС

Нідерландський атакуючий вінгер/фланговий нападник узяв участь у всіх семи матчах травня та червня. Шість разів він з’являвся у стартовому складі, лише одного разу був замінений та лише одного разу вийшов на заміну – у матчі-відповіді півфіналу Кубка України проти «Олімпіка». Але саме у цьому матчі за тридцять із гаком хвилин він встигнув забити свій єдиний за ці місяці гол – на другій компенсованій хвилині. Згідно з офіційною статистикою, Джермейн провів на полі 596 хвилин ігрового часу.

2-ге місце. Олександр ШОВКОВСЬКИЙ

Капітан київського «Динамо» не грав у двох матчах – проти «Олімпіка» в повторному півфіналі Кубка України та проти «Карпат» у зовсім невирішальному матчі Прем’єр-ліги. У найвідповідальніших матчах він незмінно захищав ворота своєї команди. У п’яти іграх Шовковський пропустив два голи, обидва в матчі останнього туру проти запорізького «Металурга», який також уже нічого не вирішував.

А найкращим матчем СаШо, за підсумками якого він набрав найбільше голосів серед усієї команди, став фінальний поєдинок Кубка України, в якому капітан став справжнім героєм, відігравши 120 хвилин проти принципового суперника «на нуль», переломивши хід серії пенальті, зробивши, здавалося, неможливе, й заслужено піднявши над головою другий трофей, слідом за Прем’єр-лігою – Кубок України.

1-ше місце. Андрій ЯРМОЛЕНКО

Переможцем рейтингу за підсумком травня та червня, як і місяць тому, став Андрій Ярмоленко. До речі, трійка найкращих повністю співпала з квітневою – ті ж троє лауреатів посіли ті самі місця.

Визнання Ярмоленка найкращим гравцем за підсумками місяця є цілком закономірним, адже у травні вболівальники віддавали за нього найбільше голосів після кожної з шести ігор, отже він був найкращим гравцем кожного травневого матчу. Натомість, у єдиному червневому поєдинку найкращим визнали вже не Андрія, а Олександра Шовковського, що також цілком закономірно.

Ярмоленко взяв участь у всіх семи матчах, провівши у грі 601 хвилину без урахування компенсованого часу. Лише двічі Андрія міняли впродовж зустрічі – у кубковій грі з «Олімпіком», а також у матчі чемпіонату проти «Говерли». Проте в обох цих матчах Ярмоленко забив по м’ячу. Ще два голи він забив у ворота донецького «Металурга».

У сезоні 2014/2015 Андрій уже визнавався найкращим гравцем місяця – у серпні, вересні, жовтні, грудні та квітні. Загалом для Ярмоленка титул найкращого гравця місяця є вже шостим у сезоні, який завершився, що є найкращим показником у команді. Для порівняння, в попередньому сезоні за підсумками голосувань уболівальників Ярмоленко вигравав цей титул лише одного разу. Відповідно, й результати та здобутки команди в цьому сезоні значно вагоміші.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер