Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Не варто знаходити виправдання в суддівстві»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Не варто знаходити виправдання в суддівстві»

- Із «Фіорентиною» довелося важко, трохи «повозили» нас. Причому як до вилучення, так і після.

- Як ви прокоментуєте вилучення Ленса?

- Повторів моменту я ще не дивився. Я не розумію суддів, які в таких важливих іграх у суперечливих моментах відразу показують друге попередження та вилучають гравця. М'яч залишався у «Фіорентини», просто продовжуй гру... Суддя має тримати нитки гри.

- У вас у кар'єрі були матчі, в яких перевага суперника була настільки великою?

- Тут не варто знаходити виправдання в суддівстві. Навіть коли ми грали в рівних складах, моментів ми не створювали. Домовлялися грати як уміємо, але щось не складалося. Сталася ситуація, схожа на перший матч, коли «опускалися» та змогли відбирати м'яч у гравців «Фіорентини» лише на своїй половині. Суперники почувалися вільно в такій ситуації.

- Чому команда не могла пресингувати на чужій половині, не вистачало сил?

- Справа не у фізичних кондиціях. Самі бачили, що й на 90-й хвилині зустрічі ми всі побігли вперед. Сили у хлопців були. Десь не можемо розібрати та накрити всіх гравців. Когось залишаємо вільним, і відразу у нього з'являється м'яч. У «Фіорентини» своя тактика, десь підлаштуватися під неї нам не вдалося.

- У чому «Динамо» потрібно додавати?

- Прогрес команди порівняно з минулим роком очевидний. Сподіваюся, в наступному сезоні ми зможемо пройти ще далі, вже в Лізі чемпіонів. Новий тренер почав будувати нову команду, й відразу виграти Лігу Європи, будемо відверті, неможливо. Будемо сподіватися, у майбутньому «Динамо» лише додаватиме й додаватиме, а з прогресом прийдуть і перемоги в турнірах.

- Чому «Динамо» не вдалося використати свої козирі в контратаках?

- Щоб провести контратаку, для початку потрібно відібрати м'яч у суперника. «Фіорентина» закінчувала атаки ударами по воротах. Гравці у суперника в центрі поля технічні, добре діють із м'ячем та практично жодного разу не втратили його.

- Граючи в другому таймі нападником, чи легко звикли до нової-старої для себе позиції?

- Якщо пограти кілька матчів, зможу краще використовувати свої якості. А так граю, де довірить тренер. Наприкінці матчу, коли зрозуміли, що нам немає чого втрачати, всією командою пішли в атаку. З'явилися якісь моменти. Так потрібно було грати всю гру й у Києві, й у Флоренції.

- При кожній атаці збоку «Динамо» була надія, що ось-ось можливо м'яч і залетить...

- Ми самі чудово розуміємо, що коли моментів небагато, результат може принести кожен кутовий або штрафний удар. Під час атак діяли агресивно, як і вимагає тренерський штаб. Позначився клас гравців «Фіорентини»: як вони поводяться із м'ячем, виходять із-під пресингу, проводять атаки.

- При підготовці до «Фіорентини» підняло настрій скасоване «попередження», яке було отримане в матчі з «Волинню?

- Я про це не думав, усі думки були про «Фіорентину». Налаштовувався лише на перемогу та прохід до наступного раунду. Всі бачили, що ця картка мені була пред'явлена несправедливо. І висловлювання про «ящик Пандори» від пана Палкіна... Не бачу нічого страшного, щоб скасовувати футболістам неправильно показані жовті або червоні картки. Чому футболіст не може відстоювати себе та свою думку? Нічого поганого у цьому не бачу.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер