Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Те, що було в першому таймі, я би футболом не назвав»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Те, що було в першому таймі, я би футболом не назвав»

- Чи важко грати після матчів збірних, адже ігри у вас були виснажливими?

- Звичайно, тим паче, ви же бачили, яка була гра сьогодні. Складно, коли команда суперника приїжджає та навіть не думає про атаку, а з перших хвилин грає на утримання рахунку. Тож, легко сьогодні точно не було. Це футбол – інколи трапляються не найвдаліші гри. Потрібно серйозно налаштовуватися, боротися, зчепити зуби, щоб здобувати такі важкі перемоги, як сьогодні.

- Ви втомилися після матчів національної команди, або «Чорноморець» грав компактно та не дав вам розбігтися?

- А як ми могли розбігтися, якщо грали навіть не просто на їхній половині поля, а біля їхнього штрафного майданчика? Оборонялося одинадцять людей, куди вриватися? Не було вільних зон. Так грати важко, те, що було в першому таймі, я би футболом не назвав, скоріше, антифутболом.

- Вам добряче дісталося по ногах, як почуваєтеся?

- Нога трохи болить, але завтра буду відновлюватися, в нас хороший медичний персонал, думаю, до наступної гри буду готовий.

- Кутасу нічого не сказали у відповідь?

- А що тут казати? Це футбол, контактний вид спорту, тому потрібно терпіти.

- Сьогодні проти вас грали персонально відразу троє молодих футболістів. Ви запам'ятали їхні прізвища?

- Я знаю весь склад «Чорноморця», не лише тих, хто грав проти мене. Здавалося, що хлопців перед грою погодували сирим м'ясом, вони були дуже заведеними (посміхається). Важливо, щоб у таких матчах суддя тримав гру в своїх руках. Я думаю, що було два-три моменти, які тягнули на червоні картки. Коли він за грубий фол не вилучив гравця, одесити побачили, що суддя такі моменти вибачає та зрозуміли, що можна стрибати, адже максимальним покаранням буде жовта картка. Хоча б в одному з трьох цих моментів арбітр, на мій погляд, мав показати червону картку. Тоді вони би заспокоїлися. Так, футбол – жорстка гра, але це ж не остання гра в чемпіонаті. Суддя має захищати футболістів від грубощів.

- Перед матчем багато поливали поле. Вам на якому газоні краще грати – сухому чи вологому?

- Звичайно, на вологому краще, адже м'яч швидше пересувається, та й, загалом, гра розвивається швидше. А на сухому полі не дуже зручно.

- Чи відчували ностальгію, граючи на стадіоні «Динамо»?

- Мене про це запитували й минулого разу, коли ми грали з «Іллічівцем». Мені завжди приємно повертатися на цей стадіон, грати тут, для мене він рідний.

- Ходять чутки про ваш можливий трансфер до ПСЖ. Подейкували, що можуть заплатити й 20, й 30 мільйонів. Як ви на них реагуєте?

- Я не забиваю собі цим голову, намагаюся працювати, тренуватися та грати. Зараз на першому місці – чемпіонат та кожна наступна гра, яку потрібно вигравати. А потім наприкінці сезону сядемо з президентом та обміркуємо, що робити далі. Який сенс зараз про це розмовляти? На першому місці стоїть завдання – стати чемпіоном. Як складеться, побачимо наприкінці сезону.

- Сьогодні Хачеріді зіграв сотий матч за «Динамо». Ви його привітали?

- Я не рахував, скільки матчів зіграв Женя (сміється). Це хороша цифра, завтра його привітаю. Сподіваюся, що він і надалі буде радувати вболівальників та нас своєю грою.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер