Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Вже в матчі з «Ворсклою» треба щось довести»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Вже в матчі з «Ворсклою» треба щось довести»

- Андрію, розкажіть, як команда попрощалася з Олегом Блохіним як головним тренером команди?

- Нормально, це сталося відразу ж після гри з «Шахтарем», він підійшов до кожного гравця, потиснув руку, подякував за роботу і попрощався.

- Яка атмосфера в команді?

- Ми програли останній матч, тому, природно, настрій не дуже. Але всі розуміють, що треба виходити, тренуватися, працювати, щоб у майбутньому були тільки перемоги.

- А чи була колективна розмова з Сергієм Ребровим?

- Так, вже другий день розмовляємо. От сьогодні подивилися «Ворсклу».

- Ребров - молодий тренер. Він до вас ближче, напевно, все-таки зовсім недвно сам ще грав?

- Так, він належить до нового покоління тренерів. Напевно, він більше розуміє сучасний футбол.

- Ви стали його по-іншому сприймати у зв'язку з цим призначенням?

- Ми його нормально сприймали, і коли він був другим тренером. Я думаю, хлопці ще не забули, який це був футболіст. Упевнений, він багато корисних речей зможе нам розповісти.

- Він сам змінився? Може, став більш жорстким?
- Авжеж. Ось вчора разом грали в тенісбол (посміхається). Так що, яким він був, таким і залишився.

- Сергій Станіславович поскаржився на те, що динамівці у матчі з «Шахтарем» не впадали на захист своїх партнерів у спірних ситуаціях, на відміну від «гірників», які при будь-якому свистку судді захищали своїх.

- Та ні, колектив у нас нормальний, і ми один за одного готові стояти горою. Але коли ти побіжиш в такій ситуації до судді, він тебе обов'язково покарає. Можливо, гравці «Шахтаря» собі це можуть дозволяти, а нам обов'язково роздаються «необов'язкові» картки.

- Навколо вас завжди багато трансферних чуток. Чи немає у вас бажання влітку залишити «Динамо»?

- Я про це зараз не думаю, всі мої думки тільки про «Динамо», бо треба рятувати сезон. У нас є ще Кубок, який ми сподіваємося виграти.

- Ви говорили, що у вас немає агента. Це означає, що всі пропозиції приходять безпосередньо вас чи в клуб?

- Безпосередньо до мене звертаються.

- І там товста пачка з пропозиціями?

- Я ж кажу, що не хочу про це розмовляти, поки йде чемпіонат, і потрібно виправляти ситуацію, в якій ми опинилися. А наприкінці чемпіонату сядемо і поговоримо з президентом.

- У «Динамо» раніше склалася практика, що головний тренер тренування безпосередньо не проводив, а керував з боку. Сергій Станіславович тепер теж «сів на лавочку»?

- Ні. Але кожен тренер бачить процес і веде підготовку по-своєму. Скажімо, Олег Володимирович бачив це так, а Сергій Станіславович - трохи по-іншому. Це залежить від людини. В принципі, на тренуваннях все те ж, що й було раніше. Нічого не помінялося. Станіславович бере таку ж участь у тренуванні, як і при Блохіні.

- Можете трохи детальніше розповісти про тренера Рауля, який працює в «Динамо» з зими?

- (Посміхається) Я теж не знаю про нього багато, але видно, що людина розбирається у футболі. Коли ми грали з тим же «Рубіном», було дуже важко, тому що тактично це була дуже грамотна команда! Оборонялися вони настільки грамотно, що важко було щось створити. Рауль недовго в «Динамо», може, два місяці, але я вважаю, що певні зрушення у нашій грі є, і це відчувається. Ми багато працюємо на тренуваннях, відпрацьовуємо всі дрібниці, багато чого він підказує. Словом, хороший фахівець, мені подобається. Дуже детально він розбирає суперників, видно, що людина живе футболом.

- Завтра гра з «Ворсклою», яка в минулому матчі перемогла «Шахтар». Це насторожує?

- Звичайно, насторожує. Ми знаємо, що це хороша команда і пам'ятаємо, як нам важко було в Полтаві в першому колі, коли ми тільки на останніх хвилинах вирвали нічию.

- У 19-му турі полтавчани відпочивали і отримали більше часу на підготовку. Це буде для них перевагою?

- Перевага, я думаю, у нас, тому що ми програли минулу зустріч, і тепер нам потрібно доводити вболівальникам, собі і всім, що ми гідні грати в «Динамо».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер