Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Будемо в хорошому настрої готуватися до кубкової гри з «Карпатами»

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Будемо в хорошому настрої готуватися до кубкової гри з «Карпатами»

- Емоції залишилися лише позитивні, ми виграли й доволі впевнено, тож, будемо в хорошому настрої готуватися до кубкової гри з «Карпатами».

- Перший гол узагалі вийшов дуже красивим: Беланда класно віддав пас п'ятою, це була домашня заготовка, вже настільки добре зігралися?

- Так, звичайно. Юнес уже більше року в «Динамо», тому зігралися добре, й із кожним разом стає все легше грати.

- Чи пам'ятали, що в минулому сезоні «Волинь» відібрала очки у «Динамо» в Києві? Чи хотілося взяти реванш?

- Звичайно, пам'ятали. А для тих, хто забув, відеозапис цієї гри поставили на табло, ми подивилися та побачили, що можуть бути проблеми, якщо недооцінити суперника.

- Перемога «Зорі» над «Шахтарем» додала позитивних емоцій?

- (Посміхається). Ми, звичайно, дивилися цю гру. Було цікаво, як зіграє «Зоря». Добре, що вони відібрали очки у «Шахтаря», й ми наблизилися до них на одне очко. Тож, тепер головне не втрачати очки й у грі з «Шахтарем» та переграти їх.

- Чи швидко команда відновилася від матчу в Португалії, де довелося грати на поганому полі?

- У нас хороший медичний персонал, лікарі проводили багато різних процедур, тож відійшли доволі швидко.

- Зазвичай ви входите в сезон складніше, але цього року доволі швидко набрали форму та забиваєте практично в кожному матчі. Це нова методика підготовки від Реброва, чи ви самі налаштувалися?

- Немає особливої ​​методики. Звичайно, приємно забивати, але так не буде в кожній грі. Безумовно, коли не забиваєш, тебе критикують, але нічого страшного, потрібно робити висновки, працювати й через працю прийдуть голи.

- Ви тренуєте удари з точки в точку? Вам вдалося так забити в Португалії й тепер «Волині»...

- Звичайно, тренуємо, й ті гравці, які грають на моїй позиції, теж працюють над цим.

- Не шкодуєте, що хет-трик не вдалося зробити, адже моменти для цього були?

- Ні, я задоволений тим, що команда перемогла.

- Ви в першому таймі доволі часто потрапляли в офсайд, у чому причина цього?

- Нічого страшного. Десять раз потрапив у положення поза грою, два не потрапив, зате забили два м'ячі. Ви бачили, що «Волинь» так грала, гравці спеціально робили поза грою. Якщо набирати з глибини, можна легко уникнути цього.

- Був момент, коли ви добре уникли офсайду, не торкнулися м'яча, залишивши його Кравцю, й вийшла перспективна атака...

- Так, я вчасно помітив, що був поза грою. Добре, що суддя розібрався. А то, буває, в нас арбітр тільки побачив, що перебуваєш в офсайді, відразу підняв прапорець та не дає грати. Повторюся, добре, що суддя розібрався.

- Чи засмутилися пропущеному голу? Він вийшов трохи безглуздим...

- Мені здається, «Волинь» усе ж таки награла на гол, тому що й у першому таймі в них були стандарти, які суперники добре виконували. І в другому таймі теж  Бабатунде бив  Рибка врятував.

- Ребров продовжує довіряти молоді. Як вам грається з хлопцями, адже вони, напевно, ще нервують...

- Я думаю, вони не дуже то й нервують, бо бачать, що головний тренер довіряє їм, як би вони не зіграли. Звичайно, якщо тебе ставлять за якогось тренера, а ти один раз зіграв невдало  усе, на цьому твоя кар'єра може закінчитися. Тоді, звичайно, хлопці виходять, у них тремтять ноги, бо вирішується їхнє майбутнє. А коли вони бачать, що тренер їм довіряє, зовсім інше відчуття. Так, хтось може не увійти у гру, але наступного разу все одно є шанс зіграти, тому вони діють спокійно та грають у хороший футбол. І в багатьох хлопців, я вважаю, хороше майбутнє, у того ж Микити Бурди. Головне  працювати та не зупинятися.

- З вами також регулярно тренуються гравці молодіжної команди  Харатін, Чумак, Полегенько, Кузик, Михайличенко, Бесєдін та інші. Яке враження справляють хлопці?

- У нас справді багато хорошої молоді, яка, вважаю, незабаром, буде готова виступати за основний склад. Хлопці бачать, що тренерський штаб їм довіряє, головне  не зупинятися у зростанні. Для молодих гравців дуже добре, коли їх підпускають до першої команди, дають можливість тренуватися, щоб вони бачили, наскільки все відбувається швидше, ніж у дублюючому складі. А ті, хто виокремлюється та проявляє себе яскравіше за інших,  уже в першій команді.

- Євген Хачеріді вчора, нарешті, зіграв перший матч після тривалої паузи, пов'язаної з травмою. Який у нього настрій, як скоро він готовий повернутися до першої команди?

- Звичайно, нам його не вистачає. Особливо це відчувалося у грі із «Зорею», де є високі, габаритні нападники. Я не можу сказати, що наші центральні захисники відзначаються потужністю, тому нам справді не вистачало його. Я сподіваюся, в найближчому майбутньому Євген набере кондиції. Головне, щоб його не турбувало коліно, й він буде нам допомагати.

- Попереду цілий тиждень до кубкового матчу з «Карпатами», в якому графіку будете працювати?

- У тих хлопців, хто грав, завтра вихідний, а в решти  тренування. Потім будемо готуватися у звичайному режимі та розбирати гру «Карпат».

- Можливо, ви вже подивилися для себе якісь матчі майбутнього суперника, чи помітили зміни у грі команди з новим тренером?

- Я дивився їхню гру з «Металістом». Можу сказати, що вдома вони доволі добре виглядають, уболівальники їх женуть. Вони завжди б'ються за кожен м'яч. Тому у Львові дуже важко грати.

- Сьогодні було вирішено, що матч із «Шахтарем» «Динамо» проведе через два дні після поєдинку зі «Стяуа», як поставилися до цього рішення?

- Думаю, вихідних точно не буде, будуть тренування, підготовка до «Шахтаря». В Англії люди грають через два дні на третій  і нічого страшного, показують хороший, змістовний футбол.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер