Андрію ЯРМОЛЕНКУ – 30! Вітаємо з Днем народження!

Андрію ЯРМОЛЕНКУ – 30! Вітаємо з Днем народження!

Перший матч і перший гол у динамівській футболці він провів у далекому вже сезоні 2007/2008 рр., вийшовши на заміну 11 травня 2008 року в матчі 29-го туру проти полтавської «Ворскли» та принісши своїй команді мінімальну перемогу. До цього ж у свій перший сезон у «Динамо-2», під керівництвом Юрія Калитвинцева та Геннадія Литовченка, нападник забив чотири м’ячі в 15-ти матчах, а в сезоні 2007/2008 – 6 у 22-х. Справно допомагав і дублюючому складу, у 13-ти матчах відзначившись вісім разів.

Не минуло й двох сезонів, як із новачка футболіст перетворився на одного з лідерів команди. Для цього йому довелося змінити амплуа. У тактичних схемах Валерія Газзаєва Андрію відводилося місце лівого атакуючого півзахисника.

У вересні 2009-го року динамівець отримав виклик до національної збірної й у першій же грі забив свій перший м’яч у ворота Андорри. Відчув Андрій і смак Ліги чемпіонів, вийшовши на поле в основному складі проти казанського «Рубіна». Ярмоленко залишився гравцем стартового складу й за наступних тренерів «Динамо», продовжуючи регулярно забивати. Користувався Андрій і авторитетом серед партнерів, не дивно, що згодом вони довірили йому капітанську пов’язку. Протягом багатьох років Андрій був незамінним гравцем як «Динамо», так і збірної України, за яку продовжує виступати і нині.

А наприкінці серпня 2017-го року багаторічний лідер «Динамо», капітан команди Андрій Ярмоленко підписав контракт з одним із провідних клубів німецької Бундесліги – дортмундською «Борусією». А через рік став гравцем клубу англiйської Прем’єр-ліги «Вест Хем Юнайтед». Усього в «Динамо» футболіст провів 9,5 років, протягом цього часу він зіграв у всіх турнірах 339 матчів та забив 137 м’ячів. Із «Динамо» Ярмоленко тричі ставав чемпіоном України, двічі володарем Кубка України і тричі володарем Суперкубка України, неодноразово визнавався футболістом року в Україні, ставав найкращим асистентом Ліги Європи УЄФА 2014/15, зробивши 7 гольових передач, та є найкращим асистентом збірної України, маючи у своєму активі 16 асистів. Також Ярмоленко двічі визнавався автором найкращого гола «Динамо» в сезонах 2013/2014 та 2014/2015 років.

Вітаємо Андрія з Днем народження та бажаємо йому міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя, наснаги, невичерпного оптимізму, нових звершень та перемог!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер