Англійський бар'єр подолано! «Динамо» в 1/4 фіналу Ліги Європи!

Англійський бар'єр подолано! «Динамо» в 1/4 фіналу Ліги Європи!

Обидві команди напередодні очної зустрічі впевнено провели свої матчі в національних чемпіонатах, у повній боєготовності, з гарним настроєм та з максимальною концентрацією підійшовши до гри на головній арені України. Варто зазначити, серед глядачів на переповненому «Олімпійському» був і Президент України Петро Порошенко. За подіями на полі глава держави спостерігав в оточенні наших військових, які повернулися після виконання своїх бойових завдань у зоні АТО.

Головний тренер «Евертона» Роберто Мартинес побудував гру за звичною схемою 1-4-5-1. Місце у воротах зайняв незамінний Ховард, квартет захисників (зліва направо) склали Бейнс, Джагєлка, Алькарас та Коулмен. У центрі півзахисту зіграли Маккарті та Баррі, тріо атакуючих Атсу, Барклі та Нейсміт, а на вістрі атаки місце у англійців не обговорюється – гроза найкращих захисників світу Лукаку.



Розстановка господарів поля від Сергія Реброва була практично ідентичною. З капітанською пов'язкою команду на поле вивів голкіпер Шовковський, у захисті награна в неділю проти «Іллічівця» четвірка Антунеш, Драгович, Хачеріді та Данило Сильва. Опорний півзахисник Рибалка, двоє атакуючих Сидорчук та Мігель. Небезпека з флангів атаки йшла від Ярмоленка та Гусєва, а номінальним нападником, уперше в стартовому складі в нинішньому році, вийшов Теодорчик.

Гра

Результат першої зустрічі команд у Ліверпулі не сприяв тривалій розвідці боєм. У всякому разі, кияни зі стартовим свистком німецького арбітра Айтекіна міцно заволоділи ініціативою й методично, хоч і не завжди гостро, почали створювати небезпеку біля воріт англійців. На 21-й хвилині «Олімпійський» буквально «вибухнув» – Ярмоленко підхопив м'яча недалеко від центральної лінії поля, змістився до центру й метрів із 25-ти пробив точно під дальню від себе стійку! Мабуть, захисник та воротар англійців недостатньо добре вивчили манеру гри лідера киян, який учергове результативно завершив своє соло.



Друга половина першого тайму буквально рясніла забитими м'ячами. «На кожного Лукаку знайдеться свій Хачеріді», – подейкували вболівальники, заглядаючи до стартового протоколу зустрічі, де буквально червоною пастою передбачалася дуель гравців збірної Бельгії та України. На 29-й хвилині Ромелу все ж таки забив свій черговий м'яч, блискуче пробивши з 23-х метрів. Але провини Жені в цьому епізоді немає – аж надто вдалим вийшов удар у Лукаку.

Напруга на полі зростала з кожною хвилиною. У критичний, здавалося, для господарів поля момент, коли потрібно було грати безпомилково, дорожити кожною атакою, з найкращого боку проявили себе всі гравці. Вирішальними з точки зору драматургії розвитку подій стали 35-а та 37-а хвилини зустрічі. Дві атаки, два удари та два забитих м'ячі! Лукаш Теодорчик та Мігель Велозу завдали два разючих постріли, проти яких нічого не змогли протиставити англійці. 3:1, із такою комфортною для «Динамо» перевагою команда пішла на перерву.

Незважаючи на співвідношення сил на полі та результат на конкретний момент часу, у грі «Динамо» відчувалася впевненість та солідний запас надійності. Кияни просто блискуче провели другий тайм, із чудовим настроєм та відмінною мотивацією граючи не так на утримання прийнятного для себе рахунку, як на досягнення все більш переконливого. Кияни впіймали кураж: Олег Гусєв та Віторіну Антунеш довели рахунок до 5:1, Ярмоленко поцілив у стійку... Британці, зібравши всі сили, спромоглися хоч якось підсолодити пігулку від динамівців, після розіграшу кутового зусиллями Джагєлки забивши свій другий м'яч.



Фінальні хвилини зустрічі пройшли в атаках «Евертона», але ініціативу в своїх руках міцно утримували динамівці. Кожен із киян цього вечора заслуговує на окрему похвалу, а особливо командна гра, поставлена Сергієм Ребровим. У жодній із хвилин зустрічі команда не дозволила засумніватися в своїй перевазі, будучи кращою за суперника практично в кожному з компонентів. Усі п'ять забитих «Динамо» м'ячів у доробку різних футболістів, усі п'ять стали наслідком багатоходових продуманих комбінацій. У підсумку, заслужена перемога з підсумковим рахунком 6:4! Вітаємо команду з виходом до чвертьфіналу Ліги Європи, бажаючи не зупинятися на досягнутому!

Ліга Європи УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

19.03.2015. м.Київ, НСК «Олімпійський». 67553 глядача.

«Динамо» (Київ, Україна) – «Евертон» (Ліверпуль, Англія) – 5:2 (3:1)

«Динамо»: Шовковський (К), Антунеш, Драгович, Хачеріді, Данило Сильва, Рибалка, Сидорчук (Буяльський, 64), Мігель, Ярмоленко, Гусєв (Калитвинцев, 90), Теодорчик (Кравець, 75).

«Евертон»: Ховард, Бейнс, Джагєлка (К), Коулмен, Алькарас, Маккарті (Бешич, 77), Баррі, Атсу (Осман, 65), Барклі, Лукаку, Нейсміт (Коне, 65).

Голи: Ярмоленко (21, передача Данило Сильва), Теодорчик (35, Ярмоленко), Мігель (37, Теодорчик), Гусєв (56, Сидорчук), Антунеш (76, Рибалка) – Лукаку (29), Джагєлка (82, Бейнс).

Попереджені: Рибалка (83), Драгович (85), Антунеш (90+1) – Лукаку (83), Бешич (90+4).

Статистика матчу

Динамо

 

Евертон

13

Удари

10

8

Удари в ствір

7

5

Кутові

8

1

Офсайди

1

3

Жовті картки

2

0

Червоні картки

0


Дмитро Шаповал

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер