Англійський дебют Олега Лужного

Англійський дебют Олега Лужного

За три з половиною години динамівці пересікли всю Європу, опинившись у самому центрі Англії – Манчестері. Світову славу 400-тисяному промисловому місту принесла зовсім не продукція місцевих фабрик і заводів. «Манчестер Юнайтед», «Олд Траффорд», Чарльтон, Фергюсон, Кантона, Руні… Значення цих слів знає кожна не байдужа до футболу людина.

Про існування в місті клубу світового масштабу можна дізнатись чи не на кожному кроці. Маленькі крамнички та великі магазини, що торгують червоно-білою атрибутикою, банери «зірок» «червоних дияволів» і, звичайно ж, самі уболівальники. Улітку, за словами одного з місцевих жителів, який зустрічав динамівську делегацію в аеропорту, чоловіча частина населення носить клубні футболки. Із приходом холодів манчестерці одягають червоні шарфи. І так щороку. Минають сезони, перемоги чергуються з неминучими в футболі поразками, стабільною залишається лише відданість улюбленому клубові. Інколи думається, негоже команді грати погано, коли у неї стільки щирих прихильників!

У міському аеропорту Манчестера делегація «Динамо» постала перед нечисленними зустрічаючими у новопошитих костюмах та краватках. Здавалося б дрібниця, але наскільки приємно дивитись на два десятки молодих, підтягнутих спортсменів у стильних темно-синіх костюмах із вишитою літерою «Д».

Уперше за довгі роки на виїзному матчі разом із «Динамо» не буде Ігоря Суркіса. Причина банальна – президенти теж люди і не застраховані від захворювання грипом. Із високою температурою президент залишився в Києві і вболіватиме разом із мільйонами вболівальників за улюблену команду по телевізору.

Найпозитивніші спогади про Манчестер залишились у Олега Лужного. Свій перший матч у складі «Арсеналу» захисник провів саме на полі «Олд Траффорд». Причому настільки вдало, що допоміг лондонцям перемогти «Манчестер Юнайтед». Побачимо, яким же виявиться дебют Олега Романовича на тренерському містку «Динамо»ю У вівторок Олег Лужний від імені клубу взяв участь у традиційній передматчевій прес-конференції.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер