Антон БРАТКОВ: впевнений, холоднокровний, рішучий

Антон БРАТКОВ: впевнений, холоднокровний, рішучий

На щастя, все тече, все змінюється, і зростаючий у складі «молодіжки» Антон Братков, один з тих вихованців «Динамо», який може піти шляхом своїх майстерних попередників.

Центральна фігура

Антон народився 14 травня 1993 року в Кіровограді, де і почав займатися футболом. Першим його тренером був Віктор Квасов. Однак у досить юному віці він перебрався до Києва. Щоправда, перед вступом в Академію «біло-синіх», Братков встиг таки пограти у ДЮФЛ за кіровоградську ДЮФШ-2 і «Відрадний». Прийшовши в ДЮФШ «Динамо», йому швидко вдалося стати помітною фігурою і звернути на себе увагу тренерів. У команді свого віку він був основним центральним захисником.

Після здобуття середньої футбольного освіти Братков, як і багато його однолітків, склав кістяк молодіжного складу «Динамо».

Дебют Антона в молодіжній першості відбувся в першому турі сезону 2010/2011, 8 липня 2010 року в київському дербі «Оболонь» - «Динамо», в якому динамівці поступилися з рахунком 1:2. У першому ж своєму сезоні в молодіжній першості він зіграв 27 матчів, що стало другим показником у команді (частіше грав тільки Єфремов), і забив два голи. При цьому тренерський штаб довірив Антону не тільки стабільне місце в стартовому складі, але і капітанську пов'язку.

У наступному чемпіонаті молодіжних команд 2011/2012 Антон награв уже більше за всіх матчів за сезон - 29, пропустивши лише один.

У першій частині нинішнього сезону, 2012/2013 Братков став єдиним у команді, хто зіграв у всіх 18 матчах, причому всі в стартовому складі!

Мислити на полі та творити

Серед головних чеснот у грі Антона - впевненість у своїх силах, рішучість і холоднокровність, що є рідкістю для молодих гравців. Він також володіє лідерськими якостями та бойовим духом.

Братков добре бачить поле, вміє почати атаку, володіючи точним пасом, як на короткі, середні, так і на довгі дистанції. Антон належить до числа думаючих гравців, вміє читати гру на кілька ходів вперед. Братков також добре грає головою. Причому у всіх сенсах. Адже крім того інтелектуального футболу, який він демонструє, він також вправний і в грі на другому поверсі, завдяки вмінню правильно обрати позицію і зіграти надійно, в силовому стилі відтіснити суперника чи прикрити м'яч.

Також важливо, що в діях Браткова простежується вміння вчитися на своїх помилках, аналізувати їх, робити висновки. Антон залишає враження футболіста, який двічі на одні й ті ж граблі не наступить. Тому гра, яку демонструє Братков, стає все соліднішою, і в ній все менше браку. «Треба грати і перемагати. За рахунок бажання, за рахунок чіткого виконання тренерських настанов, бійцівських якостей, техніки, адже ми - «Динамо»!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер