Антону Браткову – 20!

Антону Браткову – 20!

Вітаємо іменинника та бажаємо йому досягти разом із «біло-синіми» усіх поставлених цілей.

Із часів Ващука та Федорова динамівська школа не випускала центральних захисників, які закріпилися би в основному складі команди.

На щастя, все минає, все змінюється, і Антон Братков, який зростає у складі «молодіжки», один із тих вихованців «Динамо», який може піти шляхом своїх майстерних попередників.

Центральна фігура

Антон народився 14 травня 1993 у Кіровограді, де й почав займатися футболом. Першим його тренером був Віктор Квасов. Однак у доволі юному віці він переїхав до Києва. Щоправда, перед тим, як вступити до Академії «біло-синіх», Братков встигнув пограти в ДЮФЛ за кіровоградську ДЮФШ-2 та «Відрадний». Прийшовши до ДЮФШ «Динамо», йому швидко вдалося стати помітною фігурою та звернути на себе увагу тренерів. У команді свого віку він був основним центральним захисником.

Після здобуття середньої футбольної освіти Братков, як і багато його однолітків, склав основу молодіжного складу «Динамо».

Дебют Антона в молодіжній першості відбувся в першому турі сезону 2010/2011, 8 липня 2010 року в київському дербі «Оболонь» – «Динамо», в якому динамівці поступилися з рахунком 1:2. У першому же своєму сезоні в молодіжній першості він зіграв 27 матчів, що стало другим показником у команді (частіше грав лише Єфремов), та забив два голи. При цьому тренерський штаб довірив Антону не лише стабільне місце у стартовому складі, а й капітанську пов'язку.

У наступному чемпіонаті молодіжних команд 2011/2012 Антон зіграв уже більше за всіх матчів за сезон – 29, пропустивши лише один.

У першій частині нинішнього сезону 2012/2013 Братков став єдиним у команді, хто зіграв в усіх 18 матчах, причому всі у стартовому складі!

Думати на полі та створювати

Серед головних плюсів у грі Антона – впевненість у своїх силах, рішучість та холоднокровність, що є рідкістю для молодих гравців. Він також має лідерські якості та бойовий дух.

Братков добре бачить поле, вміє розпочати атаку, володіючи точним пасом, як на короткі, середні, так і на довгі дистанції. Антон належить до числа мислячих гравців, уміє читати гру на кілька ходів уперед. Братков також добре грає головою. Причому в усіх сенсах. Адже, окрім того інтелектуального футболу, який він демонструє, він також вправний і в грі на другому поверсі, завдяки вмінню правильно обрати позицію та зіграти надійно, в силовому стилі відтіснити суперника або прикрити м'яча.

Також важливо, що в діях Браткова простежується вміння вчитися на своїх помилках, аналізувати їх, робити висновки. Антон справляє враження футболіста, який двічі на одні й ті ж граблі не наступить. Тому гра, яку демонструє Братков, стає все соліднішою, й у ній все менше браку. «Потрібно грати й перемагати. За рахунок бажання, за рахунок чіткого виконання тренерських настанов, бійцівських якостей, техніки, адже, все ж таки ми – «Динамо»!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер