Арбітр столичного дербі – Анатолій Жабченко

Арбітр столичного дербі – Анатолій Жабченко

Арбітр в полі – Анатолій Жабченко (на фото) із Сімферополя. Зайнятись суддівством кримчанин вирішив у 2004 році, коли почав обслуговувати матчі районних змагань. На професійному рівні дебютував уже за три роки, а на матчах Прем’єр-ліги почав працювати із сезону 2010/2011.

В минулому сезоні в активі Жабченко 15 матчів Прем’єр-ліги (що на рівні з Віктором Швецовим робить його одним з рекордсменів минулої першості), в яких він показав 90 попереджань, призначив шість пенальті та дев’ять разів вилучав футболістів з поля.

Серед них були і два матчі за участю «Динамо» і обидва завершились перемогами «біло-синіх» з рахунком 1:0 – в 7-му турі вдома з «Кривбасом» та в 28-му на виїзді з «Волинню». В двох матчах Жабченко показав вісім жовтих карток, рівно половину з них отримали динамівці – Аруна (в матчі з «Кривбасом»), Нінкович, Алмейда і Ярмоленко (всі в матчі з «Волинню»), а також призначив один пенальті (у ворота «Волині», який не реалізував Алієв).

Допомагатимуть Анатолію Жабченку в наступному матчі асистенти арбітра Олексій Андрєєв (Донецьк) і Андрій Береговий (Макіївка, Донецька область).

Функції резервного арбітра виконуватиме Віталій Романцов з Дніпропетровська, який напередодні обслуговуватиме матч молодіжних складів.

Роботу арбітрів оцінить інспектор ФФУ Андрій Шандор зі Львова.

www.fcdynamo.kiev.ua

Фото – football.ua

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер