Арена матчу: домашній стадіон «Вільярреала» «Естадіо де ла Кераміка»

Арена матчу: домашній стадіон «Вільярреала» «Естадіо де ла Кераміка»

Поєдинок відбудеться в іспанському місті Вільярреал, на стадіоні «Естадіо де ла Кераміка» - домашній арені команди.

Назва: стадіон «Естадіо де ла Кераміка»

Розташування: Вільярреал, Іспанія

Побудований: 1923

Відремонтований: 1952, 2005

Поле: 105×68 м

Місткість: загальна - 24 890

Домашня команда: «Вільярреал»

Історична довідка

Домашня арена «Вільярреала» була відкрита 17 червня 1923 року під назвою «Кампо-дель-Віллареал». Першим матчем на стадіоні стало протистояння двох команд із сусіднього міста і столиці провінції Кастельон, штат Колорадо - «Сервантеса» і «Кастельона».

Перша реконструкція була проведена влітку 1952 року. Розмір газону був збільшений з 95x65 м до 105x65 м, що відповідало розміру Олімпійського стадіону в Гельсінкі, який був предметом для наслідування, де проходили Олімпійські ігри 1952 року.

У 1960-х роках клуб побудував невеликий дах, а в 1971-72 роках були добудовані трибуни в південній частині стадіону.

До 75-річчя арени в клубі почалися нові ремонтні роботи. Південні трибуни знову були прибрані, щоб встановити нові з дахом і амфітеатром, а також VIP-центр. Плюс, була відновлена ​​північна частина стадіону.

Установка освітлення на арені для вечірніх матчів відбулася 16 вересня 1973 року. Усе місто зробило свій внесок у будівництво освітлювальних вишок, розташованих у чотирьох кутах арени.

8 січня 2017 року було оголошено, що стадіон «Вільярреала» буде перейменовано з El Madrigal на Estadio de la Cerámica (керамічний стадіон) на честь місцевого виробництва - ініціатива президента клубу Фернандо Роїга.

«Вільярреал» - перший клуб в Іспанії, який використовував штучне покриття газону. Гібридна трав'яна система «Desso GrassMaster» забезпечує комфортні умови для гри завдяки синтетичним волокнам, які вводяться в грунт.

Ліга чемпіонів

Для того, щоб стадіон був допущений до Ліги чемпіонів і відповідав вимогам УЄФА, на ньому провели термінову реконструкцію.

 

Сидіння були покриті жовтими номерними знаками, щоб поліпшити естетику і принести користь індустрії номерних знаків міста. У роздягальнях відремонтували кабінет тренера, фізіотерапевтичний кабінет, ванну і душову. Також були створені офіси для делегатів УЄФА, антидопінгова кімната і розширено зал для прес-конференцій. Усередині стадіону були побудовані два ресторани, комп'ютеризована рекламна система.

Розташування

Домашня арена «Вільярреала» розташована поруч із площею «Пласа-де-ля-Лабрадор» у Віла-Реалі, і з моменту відкриття стадіону в 1923 році локація ніколи не змінювалася. Стадіон знаходиться в мальовничому місці на березі Середземного моря.

Адреса: Carrer Blasco Ibáñez, 2 

 

 

Фото - marca.com, palco23.com

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер