Аргентина в гостях у “Динамо”

Аргентина в гостях у “Динамо”

Сьогодні президент ФК “Динамо” (Київ) Ігор Суркіс прийняв у клубному офісі на стадіоні ім.Валерія Лобановського Посла Аргентинської Республіки в Україні пана Мігеля Анхеля Кунео за його проханням.

Приводом для візиту аргентинського дипломата була необхідність отримати принципову згоду керівництва провідного українського клубу і згодом обговорити деякі деталі приїзду до Києва керівників легендарного аргентинського клубу “Бока Хуніорс”.

Іго Суркіс позитивно віднісся до бажання аргентинських колег своїми очами побачити як функціонують динамівське футбольне господарство і ознайомитися з деякими “фірмовими” особливостями клубного менеджменту.

Пан Посол повідомив президенту “Динамо” про наміри аргентинців обмінятися досвідом селекційної роботи, трансферної політики і футбольного маркетингу. Окрему зацікавленість керівництво “Бока Хуніорс” проявляє до таких аспектів діяльності клубу, як благодійність, участь у різноманітних соціальних програмах.

Результатом зустрічі стала домовленість про те, що керівники “Бока Хуніорс” відвідають Київ за запрошенням ФК “Динамо” у кінці березня 2003 року.

- Уже не перший раз представники іноземних посольств в Україні виходять на контакти з нашим клубом. – сказав після зустрічі з Послом Аргентини Ігор Суркіс. – Те, що сьогодні ми зацікавили аргентинців, що мають багаті футбольні традиції, мене не дивує. Нам теж є чим пишатися, що розповісти та показати. Окрім того, вважаю подібні контакти дуже корисними для українського футболу, якщо врахувати той факт, що в Аргентині мешкає чверть мільйона етнічних українців. Якщо не помиляюся, п’ятеро з них виявили чималі футбольні здібності, виступаючи за клуби вищого національного дивізіону, а також у Європі. Подейкують, що четверо з них були готові виступати і за збірну Україні… Звичайно, ці та інші питання важко вирішувати, знаходячись на різних півкулях. А ось особисті зустрічі можуть дати реальні результати.

Прес-служба ФК "Динамо" (Київ), 4 березня 2003

* * *

Досьє

“Бока Хуниорс” (Буенос-Айрес, Аргентина)

Дата заснування: 3 квітня 1905 року
Стадіон La Bombonera (57.613 глядачів)

Титули національного чемпіону - 21 (також сім разів у статусі любителів)

Кубок Лібертадорес - 4 (1977, 1978, 2000, 2001)

Міжконтинентальний кубок - 2 (1977, 2000)

Суперкубок Південної Америки - 4 (1989, 1990, 1992, 1993)

Найвідоміші гравці: Марадона, Батистута, Латорре, Х. Бенітес, Тарантині, Палермо, Рикельме, Граціані, Маранте, Наварро Монтойя, Понсе, Гатті, Валентим, Тарасконі, Муцо, Марцоліні...

Найбільша кількість ігор - Роберто Муцо (425)
Найбільша кількість голів - Доминго Тарасконі (192)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер