»Арсенал» - «Динамо» - 0:1. Ціна одного удару

Андрій Шевченко; фото В.Тимченка

Поєдинок двох найкращих столичних команд відбувся в передмісті Києва, в Борисполі. На домашній арені «Арсенала», стадіоні «Колос», футболісти Олександра Заварова показали хороший футбол, проте цього виявилося недостатньо. «Динамо», періодично віддаючи територіальну ініціативу, спромоглося матеріалізувати перевагу наприкінці першого тайму. Перемогу підопічним Валерія Газзаєва приніс блискучий удар зі штрафного Андрія Шевченка.

У звітній зустрічі наставник динамівців через дискваліфікації не міг розраховувати на тріо Мілевський-Вукоєвич-Маграо. Відсутність провідних виконавців відкрила дорогу до основного складу Михалику і Кравцю, які тривалий час відновлювалися після травм. Тарас відіграв увесь матч на забутій для себе позиції опорного півзахисника, діяв у звично жорсткій манері, проте позначався брак ігрової практики. Аналогічно можна сказати і про Кравця, який постійно відкривався і брав участь у пресингу, проте в основному працював без м'яча. У перерві замість Артема вийшов Гусєв. Незабаром варто чекати на повернення до стартового складу Алієва, який результативно відіграв в останніх матчах за молодіжну команду.

Трохи більше місяця тому обидві команди зустрічалися на цьому ж стадіоні в рамках Кубка України. У серпневій зустрічі також велася приблизно рівна гра, «каноніри», які мають в своєму складі немало досвідчених виконавців з практикою виступів на рівні Ліги чемпіонів, практично ні в чому не поступалися динамівцям. Аналогічно можна сказати і про звітну зустріч. Якщо б підопічні Заварова були трохи точнішими на завершальній стадії, без турнірних очок поле стадіону «Колос» вони б не залишили. Давати грати «Арсеналу» дозволяли гравці «Динамо». У результаті з приблизно однаковою періодичністю обидві команди створювали небезпечні моменти біля воріт, точним ударом які вдалося завершити лише одного разу. Штрафний у 30-ти метрах від воріт, який не обіцяв великих неприємностей, закінчився блискучим ударом у верхній кут Андрія Шевченка. Віталій Рева, який не очікував від динамівця подібного, проводив м'яч багатозначним поглядом.

У другому таймі Валерій Газзаєв вніс корективи до тактичних побудов команди, випустивши на поле Гусєва. Переважно Олег діяв на вістрі атаки, отримуючи підтримку з флангів від Ярмоленка та Шевченка. За володінням м'ячем і небезпечними моментами в другому таймі «каноніри» перевершили динамівців. Небезпечно пробивав зі штрафних Симоненко, могли зрівняти рахунок Єщенко, Ролан Гусєв, Литовченко, Жоземар. Найнебезпечніші моменти у динамівців були наприкінці матчу. Зловивши суперника на контратаках, спочатку Ярмоленко, а потім Юссуф могли достроково зняти всі питання про переможця, проте забракло завершального удару.

Мінімальна перемога 1:0 дозволила «Динамо» в якості лідера чемпіонату піти на невелику перерву, пов'язану з матчами національних збірних. Більше десяти динамівців вже завтра приєднаються до своїх збірних, на багатьох із них чекають відповідальні матчі кваліфікації Кубка світу. А найближчий матч «Динамо» проведе 20-го жовтня в Лізі чемпіонів проти «Інтера».

АРСЕНАЛ – ДИНАМО – 0:1 (0:1)

«Арсенал»:
1.Рева, 15.Литовченко, 16.Євсеєв, 29.Єщенко, 33.Хомин, 4.Симоненко, 8.Р.Гусєв (11.Жоземар, 82), 18.Данилов, 35.Грицай, 7.Мазилу, 10.Воробей.

«Динамо»: 1.Шовковський, 3.Бетао, 17.Михалик, 34.Хачеріді, 44.Алмейда, 4.Гіоане (25.Юссуф, 73), 11.Єременко, 36.Нінкович (29.Мандзюк, 86), 7.Шевченко, 22.Кравець (20.О.Гусєв, 46), 70.Ярмоленко.

Гол: Шевченко (38).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер