»Арсенал» - «Динамо» - 1:2. Злет з Борисполя

»Арсенал» - «Динамо» - 1:2. Злет з Борисполя

Кубковий поєдинок 1/16 фіналу між столичними командами «Арсенал» і «Динамо» відбувся в тридцяти кілометрах від Києва, в «повітряних воротах» України – місті Борисполі. У динамівців, до речі, з виступами на стадіоні «Колос» пов’язані не дуже приємні спогади. Кілька років тому, коли тутешній «Борисфен» грав у вищій лізі, «Динамо» двічі приїжджало до Борисполя, так і не спромігшись перемогти. Хоча навряд чи ця статистика мала якесь відношення до звітної зустрічі. По-перше, з «Арсеналом» тут ще зустрічатися не доводилося, а по-друге – гравців, які продовжують з тих часів виступати за «Динамо», можна перерахувати на пальцях руки.

Чого й варто було очікувати, динамівці повезли з Борисполя впевнену перемогу і місце в 1/8 фіналу. Починалося все вельми звично для команди Валерія Газзаєва в нинішньому сезоні. Вже на 11-й хвилині Хачеріді, який підключився на розіграш кутового, відгукнувся на подачу Гусєва й, високо вистрибнувши, що недивно, враховуючи його зрост, з семи метрів відправив м’яча до воріт. Цікаво, що в усіх матчах за тренера Газзаєва Хачеріді виходив у стартовому складі. У звітній зустрічі пару Євгену склав Діакате, який повернувся на поле після тривалого відновлення. З інших змін у стартовому складі відзначимо появу Гільєрме і Богуша. Бразилець відзначився активною участю в кількох атаках, а після перерви замість нього вийшов Нінкович. Гру Станіслава оцінити складніше – роботи в нього практично не було. Де ж доводилося показувати майстерність, Богуш був на висоті – граючи на виході під час подач з флангу, а також класним «сейвом» після удару Єщенка з 25-ти метрів.

Були в поєдинку і кілька хвилин, які змусили похвилюватися вболівальників «Динамо». На 58-й хвилині плутаниною при створенні положення «поза грою» скористався Мазилу, вдало прокинувши м’яча у ворота над Богушем. Поки «каноніри» знаходилися в стані ейфорії, арбітр знову вказав на центр поля. Мілевський отримав м’яча на куті воротарського майданчика і, прокинувши його собі на хід, був збитий Ревою. Пенальті, і бездоганний удар Артема з 11-ти метрів!

Незважаючи на мінімальну перемогу, матч сміливо можна занести до активу «Динамо». Після серії переконливих перемог в чемпіонаті біло-сині на виїзді зустрілися з непогано укомплектованим колективом Олександра Заварова, який нинішнім літом демонструє цікаву й результативну гру. Якраз такі матчі дають поживу для роздумів про недоліки в грі команди, необхідність підсилення конкретних позицій. До старту в Лізі чемпіонів залишається рівно місяць, і саме час зробити останні штрихи і в найкращому вигляді постати перед футбольними гурманами Старого Світу. А в Кубку України «Динамо» зробило впевнений перший крок, чекаємо на продовження восени...

АРСЕНАЛ – ДИНАМО – 1:2 (0:1)

«Арсенал»:
1.Рева – кап, 18.Данилов, 5.Шершун, 16.Євсеєв, 4.Симоненко, 29.Єщенко (8.Р.Гусєв, 84), 35.Грицай, 33.Хомин, 11.Жоземар (13.Міколюнас, 69), 7.Мазилу, 10.Воробей (88.Заваров, 82).

«Динамо»: 31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 10.Мілевський – кап, 11.Єременко (25.Юссуф, 87), 15.Діакате, 20.О.Гусєв (4.Гіоане, 72), 26.Несмачний, 34.Хачеріді, 70.Ярмоленко, 77.Гільєрме (36.Нінкович, 46).

Голи: Мазилу (58) – Хачеріді (23), Мілевський (61, пен.).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер