»Арсенал» і «Фенербахче» перемагають, «Порту» втрачає очки

»Арсенал» і «Фенербахче» перемагають, «Порту» втрачає очки

Суперники «Динамо» в груповому турнірі Ліги чемпіонів провели чергові матчі в своїх національних чемпіонатах. Лондонський «Арсенал» і «Фенербахче» – два найближчих суперники динамівців – свої матчі виграли, а от чемпіон Португалії, «Порту», не зміг досягти перемоги в принциповому матчі.

Дубль Робіна ван Персі забезпечив «Арсеналу» впевнену перемогу над «Ньюкаслом» з рахунком 3:0 в рамках 3-го туру англійської прем'єр-ліги. В першому таймі голландський форвард реалізував пенальті, призначений за гру рукою Н’Зогбіа. Потім ван Персі точним ударом замкнув чудову передачу Ебує, а після перерви залишив поле через незначне ушкодження. На 59-й хвилині рахунок до розгрому довів бразилець Денілсон. Надалі "каноніри" були дуже близькими до четвертого гола, але не спромоглися реалізувати кілька стовідсоткових голевих шансів. Таким чином, на даний момент лондонці, маючи в активі шість очок, разом із «Вест Хемом», «Міддлбсро» і «Манчестер Сіті» тримаються на третьому місці. На одне очко більше мають «Челсі» і «Ліверпуль».

«Арсенал» – «Ньюкасл» – 3:0

«Арсенал»: Алмунія, Санья, Туре, Галлас, Кліші, Ебує (Уолкотт, 72), Денілсон (Сонг, 69), Фабрегас, Насрі, ван Персі (Вела, 62), Адебайор.

Голи: ван Персі (19, з пен., 41), Денілсон (60).

Турецький «Фенербахче» після поразки в першому турі реабілітувався перед рідними вболівальниками, перегравши «Буюксехір». Щоправда, відкрити рахунок підопічні Луїса Арагонеса змогли тільки в другому таймі – на 51-й хвилині відзначився Казим-Ричардс. До цього моменту «Фенербахче» вже мав на двох гравців більше – спочатку на 30-й хвилині, а потім на 47-й арбітр вилучив з поля двох гравців «Буюксехіра». У нерівних складах гості нічого не змогли протиставити одному з грандів турецького футболу, пропустивши ще один гол на 61-й хвилині від Семіха Шентюрка.

«Фенербахче» – «Буюксехір» – 2:0

«Фенербахче»: Волкан Демірел, Гекхан Генюл (Ондер, 68), Лугано, Ясин, Роберто Карлос, Казим-Ричардс (Бурак, 81), Мальдонадо, Алекс, Угур, Семіх Шентюрк, Гуїза.

Голи: Казим-Ричардс (51), Семіх Шентюрк (61).

У «Порту» був суперник куди серйозніший – «Бенфіка». Надпринципове дербі. Матч вийшов на славу. Рахунок в першому таймі вдалося відкрити «Порту», коли Лучо Гонсалес реалізував пенальті. Проте, «Бенфіка» змогла відігратися. На 56-й хвилині після навісу з лівого флангу Елтон помилився на виході, а Оскар Кардосо головою пробив по воротах. Захисник намагався вибити м'яча з лінії, але сфера повністю перетнула стрічку і арбітр зафіксував узяття воріт. На 59-й хвилині «Бенфіка» залишилася у меншості – з поля було вилучено Кацураниса. Проте, за півгодини, які «Порту» мав у своєму розпорядженні, реалізувати чисельну перевагу «дракони» не змогли.

«Бенфіка» – «Порту» – 1:1

«Порту»: Елтон, Сапунару, Роландо, Бруну Алвеш, Фусіле, Фернандо (Халк, 62), Томаш Кошта (Гуарин, 46), Рауль Мейрелеш (Кандейяш, 81), Лучо Гонсалес, Лісандро Лопес, Родригес.

Голи: Оскар Кардосо (56) – Лучо Гонсалес (12, з пен.).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер