»Арсенал» – «Динамо». Післяматчева прес-конференція

»Арсенал» – «Динамо». Післяматчева прес-конференція

“Арсенал” – “Динамо”. Післяматчева прес-конференція.

Олег ЛУЖНИЙ, в. о. головного тренера "Динамо":

- Ключовим у підготовці до сьогоднішнього матчу був той фактор, що багато гравців нашої команди виступали в складах своїх збірних. Деякі хоча б вдома грали, а дехто ж за кордоном. У таких умовах відновити команду за один день просто неможливо. Як можна зробити такий календар? Але за підсумками сьогоднішньої гри, з точки зору самовіддачі, бійцівських якостей, я не маю жодних претензій до своїх підопічних.

- Наставник «Арсеналу» сказав, що його підопічні перебігали «Динамо», створили багато моментів. Прокоментуйте це висловлювання.

- По-перше, бігати не потрібно – потрібно грати в футбол. По-друге, хотілося б почути, про які саме моменти ідеться мова. Я зі свого боку можу назвати моменти, які створило «Динамо».

- Наскільки серйозну травму отримав Корреа?

- Поки що мені не відомо. Слід дочекатись вердикту лікарів. Поки вони говорять, що можливо має місце надрив м’язів задньої поверхні стегна.

- Чи все гаразд із Ель Каддурі? Наприкінці матчу він невдало приземлився на газон у зіткненні з Жоземаром, і йому надавали допомогу за межами поля…

- Нічого страшного не сталось, Бадр трохи вдарився головою.

- Чи можна говорити про те, що Допілка вже завоював місце в основі «Динамо»?

- Буде нормально виглядати – буде грати. Мені байдуже, хто грає – Допілка, Маркович чи хтось інший. Головне, аби футболіст, який виходитиме на поле, був у змозі виконувати поставлені перед ним завдання.

- А за результатом сьогоднішньої гри ви задоволені діями Олега?

- Він провів два матчі за збірну, і його фізичні кондиції сьогодні були не найкращому рівні. Але в цілому його виступом я задоволений.

- Чому сьогодні Бангура був настільки непомітним і нічого не створив біля воріт «Арсеналу»?

- Не можу сказати. Можливо, не пішла гра. Але пару разів за м’яч він чіплявся. Не може ж футболіст увесь час грати на одному рівні. Сьогодні він відіграв біль-менш нормально.

- Наскільки команда виконала вашу настанову на сьогоднішню гру?

- Відсотків на 70. У першому таймі в нас були проблеми в середині поля. У перерві я розповів Гіоане, що він не повинен так далеко відриватись від захисників – саме це через час у нас були порожнини в центрі поля.

- Чому сьогодні в заявці «Динамо» було всього 17 чоловік?

- Перед самою грою захворів Нінкович, у нього піднялась температура. Тому довелось викреслити його з заявки.

- Виходячи з того, як діяло «Динамо» у другому таймі, склалось враження, що команда отримала хорошу накачку в перерві. Це справді так?

- Накачки не було. Ми просто дещо під коректували дії Гіоане, і все стало на свої місця.


Олександр ЗАВАРОВ, головний тренер "Арсеналу":

- Емоції поки превалюють, тому, аби не нарубати дров, детальний аналіз матчу я зроблю потім. Зараз же скажу, що глядачі, які прийшли на стадіон, напевне отримали задоволення від гри. Ці ж слова можу сказати і про себе особисто – гра, яку продемонструвала команда, мені сподобалась. Хлопці витримали усі 90 хвилин, повністю перебігали «Динамо», створили багато моментів, які просто потрібно було реалізувати. Сьогодні, мабуть, не наш день: м’яч прямо не ліз у ворота. Але д о жодного з моїх підопічних у мене претензій немає. У підсумок свого коментарю хочу побажати удачі «Динам» в Лізі чемпіонів.

- У першій частині чемпіонату України «Арсенал» демонструє результати за принципом «то густо, то пусто». Чого не вистачає для стабільності?

- Ви вважаєте, що сьогодні був випадок, коли «пусто»? Я іншої думки. Очок ми не взяли, але ж гру показали. Далеко не всі команди витримують суворий ритм нашого чемпіонату. Ми як тренери намагаємось підвести гравців на кожен матч, ми відповідаємо за підготовку, і гравці, виходячи на поле, відповідають за свою гру. Тренерський склад робить все можливе, аби команда стабільно грала на високому рівні. Гадаю, більшість матчів нам вдається. Ми вивчаємо суперників, суперники вивчають нас, у результаті отримуємо боротьбу тактик. До слова, хочу доповнити свій коментар до сьогоднішнього матчу: дві з трьох замін, які провів, на жаль, не посилили нашу гру. Особливо це стосується Біто. Він не погано розуміє російську, але інколи складається враження, що не розуміє взагалі.

- Які у вас плани на міжсезоння з точки зору селекції?

- Давайте доживемо до останньої гри цього року. Намітки, звичайно, є. Уся інформація лежить на столі у президента клубу. Вибирати йому, я особливо активно не веду трансферну політику – не хочу підводити керівництво. Я розумію ситуацію, розумію, що нові футболісти з це гроші президента, то можу сказати, що зайвих людей в «Арсеналі» не буде. Мільйонних контрактів теж.

- Судячи з напруги пристрастей у сьогоднішній грі, можна говорити, що у нас з’явилось справжнє дербі?

- Упевнений у цьому. Ми вже піднялись на такий рівень, що можемо спокійно конкурувати з «Динамо» в очній зустрічі.

- Що сталось на трибунах у фан-секторі «Арсеналу»?

- Чесно кажучи, я сам не зрозумів. Побачив, що вболівальники активно покидають сектор – подумав було, що гра вже закінчується.

- Не так давно в ситуації безгрошів’я, повний невизначеності «Арсенал» набирав очки. Зараз ситуація стабілізувалась у кращу сторону, але тепер немає очок. У чому причина?

- Очки все-таки є. Їх у нас 19 на даний момент. Новій команді, у складі якої багато нових гравців, потрібен час, щоб награти склад. Вважаю, що 19 очок для етапу становлення команди – нормальний результат. Адже точно так само можна сказати, що й у «Динамо» зараз немає очок: за звичай наш гранд показує більш високий результат у турнірній таблиці на даному відрізку чемпіонату.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер