Арсеній Філатов: «До кінця вірили у свою перемогу»

Арсеній Філатов: «До кінця вірили у свою перемогу»

Захисник «Динамо» U19 Арсеній Філатов поділився враженнями від непростої перемоги над іспанським «Депортиво» у стиковому матчі плей-офф Юнацької Ліги УЄФА.

- Команда пропустила швидкий м’яч. Не вистачило концентрації чи був присутній мандраж?

- Як такого мандражу не було – просто ми трохи не дограли з гравцями. Чудово пам’ятаю цей момент. Гравець відкрився під подачу кутового на ближню стійку, обігрався з партнером у стінку, після чого прокинув мені м’яча поміж ніг. Після падіння гравця «Депортиво» м’яч був нейтральним, суперники швидше зорієнтувалися, підібрали – й, можна сказати, занесли у ворота.

- Чи можна сказати, що ви виключилися з моменту, думаючи, що було порушення?

- Напевно, так, трохи концентрації не вистачило.

- За напруженням цей матч можна порівняти з матчем дорослої Ліги чемпіонів. Як було грати за такої атмосфери?

- Чесно, атмосфера була божевільною. Навіть коли виходили на розминку, відчувався шалений настрій уболівальників. Дуже приємно було грати. Можу додати, що це мій перший матч у Юнацькій Лізі УЄФА у стартовому складі, був присутній певний мандраж, але зі стартовим свистком він зникнув.

- Вилучення у «Депортиво» стало переламним моментом у матчі?

- Не хочу гадати ти припускати, що було б без червоної картки. Але, як кажуть, маємо те, що маємо.

- Після першого тайму команда підтримала Ігнатенка?

- Звичайно. Якби ми напхали йому повну торбу, то краще не стало би. Ще до гри ми домовилися, що пхати один одному не будемо, і якщо у когось щось не складається, то обов’язково підтримуємо один одного. І до кінця гри вірили, що зможемо перемогти.

- Що в перерві сказав Ігор Костюк? У другому таймі команда почала грати в атакуючий футбол…

- Ігор Володимирович сказав особисто мені, щоб більше грав уперед, оскільки я часто віддавав паси назад, що призвело до пропущеного голу. Також наголосив, що граємо в більшості, тож щоб не поспішали та розігрували до вірного.

- В Іспанії чемпіонат триває, тож суперник мав ігрову практику, «Динамо» же готувалося через контрольні спаринги. Тим не менш, перемога дісталася саме нашій команді…

- Ще раз повторюся, що ми до кінця вірили у свою перемогу. Для нас не було важливо, в якій формі перебуває суперник – знали, що вийдемо на поле та будемо виконувати те, що скаже тренер.

- Які подальші очікування?

- 14 лютого буде жеребкування. Чесно кажучи, все одно, хто випаде, адже ми налаштовані грати з будь-яким суперником.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер