Артем Яшкін: «Без техніки не буде тактики»

Артем Яшкін: «Без техніки не буде тактики»

Старший тренер «Динамо» U14 підбив підсумки виступу своїх підопічних на першому етапі ДЮФЛУ.

- «Динамо» U14 впевнено посіло перше місце з найбільшою кількістю забитих м'ячів та найменшою пропущених. Як ви оціните цей етап?

- У принципі, ми такого результату й очікували. Для нас, для тренерського штабу він не став несподіванкою. Ми знали силу команди, працювали над її прогресом.

- Такий упевнений виступ є свідченням хорошої селекції? «Динамо» чекає на талановите покоління у цій віковій категорії?

- Дійсно, команда хороша. Є перспективні хлопці. Дуже сподіваюся, що вони згодом, коли підростуть, проб'ються в першу команду та посилять її.

- У першому етапі в активі «Динамо» перемога та нічия у матчах із «Шахтарем», а також розгромні перемоги у всіх інших матчах. На другому етапі очікуєте більшої конкуренції?

– Ми зараз вийшли на переможців західноукраїнської групи, там усі команди сильні. Тому, звичайно, нам уже буде складніше, ніж на першому етапі.

- Попереду довге міжсезоння. Як команда проведе ці чотири місяці перед другим етапом?

– Ми плануємо зібратися після 16 січня. Якщо буде можливість, тренуватимемося в манежі. Планується участь у кількох турнірах, але поки щодо них немає остаточної інформації.

– Ви встигли відчути якість оновленого манежу?

- Так, новий якісний газон, нове світло, тому тренуватися в ньому взимку буде комфортно.

- Після перемоги над «Шахтарем» ви говорили, що ваша команда має недопрацювання в реалізації. Над цим компонентом працюватимете насамперед?

- Потрібно працювати над усіма компонентами гри – оборона, атака, тактика загалом. Просто тоді я сказав так, бо ми часто не забивали у тих моментах, коли треба було забивати. У технічному плані є резерв для поліпшення.

- Над чим, насамперед, потрібно працювати у цьому віці – U14, який є наймолодшим у ДЮФЛУ?

- Насамперед, над технікою та психологією. Потім піде тактика. Зрозуміло, що над тактикою ми теж працюємо паралельно, але чим технічніша команда, тим більше варіантів можна обрати для тактичних побудов. Без техніки не буде тактики. І, звісно, ​​психологія теж важлива.

- У яких турнірах ваша команда брала участь в осінній частині сезону, окрім виступу в ДЮФЛУ?

- Буквально днями ми повернулися із міжнародного турніру, який проводився в Угорщині. Щоправда, це був турнір для команд, складених із гравців на рік старших – 2007 року народження. Ми посіли підсумкове четверте місце. Вважаю виступ вдалим. Хлопці показали, що вони мають характер, силу волі. Проти старших на рік юнаків вони зіграли дуже гідно. На турнірі був хороший склад учасників. Перше місце посіла польська «Легія», друге – «Академія Пушкаша», третє – «Шахтар». Також брали участь «Кішварда» та «Мункач». Графік ігор був насиченим, турнір тривав лише два дні.

– Нещодавно з тренерами академії мав бесіду Мірча Луческу. Якими були побажання головного тренера?

- Це було свого роду знайомство. Луческу нам розповів своє бачення футболу, що для нього головне у тренувальному процесі. Якихось секретів він не розкривав, розмова була загалом про вектор розвитку юних футболістів. Звісно, ​​тренерам академії було приємно поспілкуватися, поставити запитання.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер