Артем Яшкін: «Основною метою участі в турнірі було підготуватися до сезону і подивитися, які у нас є недоліки»

Артем Яшкін: «Основною метою участі в турнірі було підготуватися до сезону і подивитися, які у нас є недоліки»

Старший тренер «Динамо» U14 підбив підсумки участі своїх підопічних у всеукраїнському турнірі «Перша столиця», який завершився в Харкові й у якому «Динамо» посіло друге місце, поступившись у фіналі місцевому «Металісту».

- Долю вирішального поєдинку визначив один нелогічний гол. Чого не вистачило команді у фіналі?

- Ми повністю контролювали гру, але у футболі бувають помилки, і вони завжди будуть. Нічого в цьому страшного немає. А от те, що ми, маючи таку кількість моментів, не забили жодного м’яча – це погано. Будемо працювати над реалізацією. Та в цілому команда показала хороший, вже зрілий футбол. Єдиний недолік – це те, що не забили.

- У вирішальному матчі через дискваліфікацію ви не могли розраховувати на найкращого бомбардира команди, його відсутність позначилася?

- Так, ми постали перед кадровими труднощами ще під час підготовки до турніру – травмувалися одразу двоє центральних нападників. Ще одного, Антона Мартинюка, вилучили в півфіналі. Звичайно, суддівство я не хотів би коментувати, але це було жорстоко – найкращого нападника турніру, найкращого бомбардира залишили поза грою у вирішальному матчі. Нам довелося коригувати ті плани, які у нас були на фінальну гру.

- Можливо, голкіпер припустився помилки тому що не встиг освоїтися на полі у ​​фінальному матчі, адже він не грав у півфіналі...

- У нас воротарі грають по черзі через матч. Він знав, що вийде на цю гру. На жаль, припустився результативної помилки, яка вплинула на результат матчу. Але нічого страшного в цьому немає. Хлопці ростуть, вони ще по суті діти. Тим більше, це товариський турнір, головна мета якого – підготовка до чемпіонатів міста та України.

Турнір оголив деякі недоліки, які у нас є і над якими потрібно працювати. Загалом це був дуже корисний для нас турнір.

- Від гри до гри ви міняли велику кількість гравців у стартовому складі. Метою цієї ротації було дати пограти всім чи це були позапланові заміни?

- У нас було завдання, аби підготувалися усі. Ми навмисно зробили так, щоб усі провели практично однаковий час на полі. Основною метою участі в турнірі було підготуватися до сезону і подивитися, які у нас є недоліки, як у селекції, так і в грі.

Що стосується результату, безумовно, будь-яка команда хоче вигравати, але бувають такі моменти, коли результат нічого не означає, а ті висновки, які ми зробимо, означають набагато більше.

- Команда вже готова стартувати в ДЮФЛУ? Які плани перед початком сезону?

- Зараз повертаємося до Києва, ці святкові дні у нас вихідні, потім зберемося, проведемо ще одну товариську гру і відразу починаємо чемпіонат міста, а потім вже ми отримаємо розклад чемпіонату України і будемо стартувати в цьому змаганні. Вважаю, що команда готова до сезону.

- У минулому сезоні ДЮФЛУ презентувала оновлений формат всеукраїнських змагань – Еліт-Лігу. Чи покращився рівень чемпіонату з цією реорганізацією?

- Не можу сказати, сильнішим став чемпіонат чи ні. Але він став зручнішим у плані логістики, адже тепер немає занадто далеких переїздів. Що стосується рівня – поки незрозуміло, адже це був тільки перший сезон.

- До речі, ви вже завойовували цей Кубок з іншою командою «Динамо»...

- Так, ми виграли тут з командою 2002 року. Перемога була, і я впевнений, що ще будуть нові перемоги.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер