Артем Бєсєдін: «Хочеться працювати з м'ячем, але також необхідно зміцнювати проблемні місця»

Артем Бєсєдін: «Хочеться працювати з м'ячем, але також необхідно зміцнювати проблемні місця»

- Артеме, розкажи, як проходять твої тренування? Судячи з відео, які ти викладаєш у соцмережах, працюєш над загальнофізичними кондиціями?

- Поки під час карантину всі поля, придатні для вправ із м'ячем, були закриті, зміцнював фізичний стан, тримав тіло у формі – виконую різні кардіовправи, їжджу на велосипеді, бігаю форт-леки. Тренуюся щодня з ранку, поки на дорогах немає особливих заторів. Тобто, намагаюся тримати себе у формі.

- Скільки в середньому триває твоє тренування?

- По-різному. Сьогодні, наприклад, займався з восьмої до 11-ї ранку. Було кардіо, разом із Віталієм Мандзюком (колишній футболіст «Динамо», «Дніпра» та збірної України – прим.) проїхали на велосипедах 50 кілометрів. Робили невеликі паузи, під час яких розминалися, працювали над розтяжкою та гнучкістю. В принципі, навантаження не особливо відчувається, але насправді досить важко довелося, плюс дощ та вітер додав також своїх корективів у заняття.

- Як довго вже займаєшся з Мандзюком?

- Разом із Віталієм займаюся вже протягом місяця. До цього працював самостійно в домашніх умовах – в принципі, як і всі інші хлопці, перебуваючи на карантині по домівках. Бігав, качав прес, віджимався... Потім вирішив підвищувати навантаження, і звернувся за допомогою до Мандзюка, під керівництвом якого й займаюся зараз.

- Коли можна буде працювати на футбольному полі з м'ячем, будеш поєднувати тренування?

- Обов'язково. Хочеться, звичайно, виконувати вправи з м'ячем, але при цьому розумію, що необхідно зміцнювати слабкі сторони, в тому числі й м'язи, а також проблемні місця, пов'язані з попередніми травмами. Можливо, вранці буду працювати над «фізикою», а ввечері виходити на поле – або навпаки.

- У тебе минулого року були проблеми з коліном, навіть на відпочинок ти їздив із лангетою на нозі. Зараз уже нічого тебе не турбує, можеш займатися без обмежень?

- В УЄФА мені дозволили пройти відновлення на клубній базі в Кончі-Заспі. Тому деякий час я користувався медичним обладнанням, яке там є, для якісного відновлення після травми. Зараз виконую всі вправи без обмежень – слава Богу, нічого не турбує.

- На карантині футболу, як такого не було, – грали лише в Білорусі. Стежив за чемпіонатом у сусідній країні?

- Ні, дивився лише огляди матчів за участю брестського «Динамо», де грають наші хлопці – Мілевський, Хачеріді та Нойок. Зараз же поновилися матчі німецької Бундесліги, і за нею вже буду стежити. Зокрема, на вихідних із задоволенням подивився матч між дортмундською «Борусією» та «Шальке», дуже сподобався рівень футболу, який продемонстрували команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер