Артем ФАВОРОВ: «Програємо не в тактиці, а через нестачу досвіду»

Артем ФАВОРОВ: «Програємо не в тактиці, а через нестачу досвіду»

- Що не вдається? Лише забити. Зрозуміло, що вся команда засмучена, що не можемо досягти результату. Кожного разу робимо якісь дитячі помилки. Коли пропускали перший гол, після стандарту і підбору м'яча хорошу передачу в розріз віддав гравець суперника, хтось із наших захисників затримався, Радіонов обіграв Рудька і забив. А в другому моменті пішов довгий навіс зі своєї половини поля, наш воротар грав на виході, хотів вибити м'яч, але промахнувся, і м'яч пролетів під його ногою. Крім цього, у "Нафтовика" більше не було ані моментів, ані ударів по воротах. Ми ж, навпаки, могли забити вже на 10-й хвилині, коли гравець зрізав м'яч у власні ворота після подачі Гемеги, але м'яч влучив у поперечину. Пізніше вона виручила гостей ще раз. Також могли забивати Хобленко і Мединський. У нас вже матчів п'ять проходять в такому ключі, що ми повністю контролюємо гру, переграємо всіх суперників, створюємо моменти, але відпускаємо суперників з трьома очками в той час, як самі повинні без сумнівів перемагати. Так було і з "Сумами", і з "Авангардом", і з "Одесою". А сьогодні взагалі гра нагадувала нещодавню зустріч із "Зіркою" - ми весь час пресингували, намагалися виконати установку тренера. Словом, програли лише через власні помилки, подарувавши м'яч суперникові. Протягом всього матчу намагалися відігратися, "Нафтовик" же всією командою закрився на своїй половині поля. Весь другий тайм вони взагалі майже не виходили зі свого штрафного майданчика.

- Як реагує тренер? Що говорить після матчів?

- Після кожного поєдинку у нас відбувається детальний розбір гри, коли Андрій Леонідович вказує на помилки кожного. Наставники кричать і лаються, коли команда щось не виконує, у нас же з цим проблем не виникає, такого, щоб ми програвали в тактиці чи командних діях - немає. Програємо за рахунок індивідуальних помилок, через недосвідченість або нестачу майстерності. Нам їх не прощають ніколи. Навіть найменша з них призводить до пропущеного м'яча. Не так було б прикро, якби суперник розігрував якісь хитрі комбінації, вдало замикав навіси і т.д. А так подібного немає і близько.

Атмосфера в колективі? Безумовно, присутня невелика напруга, але це пов'язано лише з кризою результату. Думаю, варто нам виграти один матч, як все налагодиться.

- Ваш вихід на заміну в середині першого тайму став несподіваним?

- Ні, запасні футболісти готові увійти в гру в будь-який момент, щоб допомогти команді досягти результату. Виконував звичні функції та обов'язки. Вийшло це чи ні, тренер вкаже під час розбору.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер