Артем КИЧАК: «Тренер налаштовував нас лише на перемогу»

Артем КИЧАК: «Тренер налаштовував нас лише на перемогу»

Щоправда, дебютувати у Прем'єр-лізі голкіперу довелося не за найприємніших обставин – за фол останньої надії наприкінці першого тайму було вилучено Максима Коваля. Артем не здригнувся, і якби не рикошет на останніх хвилинах, міг би залишити свої ворота в недоторканності. Після матчу Кичак в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту офіційного сайту поділився враженнями від гри та власного дебюту:

- Сьогодні вам довелося несподівано вступати у гру, чи готові були до цього?

- Звичайно, готовий. Тренер Михайло Михайлов завжди налаштовує мене на те, щоб бути готовим у будь-який момент. Тому, якщо би знадобилося, я міг би вийти на поле й у попередньому матчі із «Зорею». Сьогодні перед виходом на поле не було жодного хвилювання.

- Які настанови давали вам тренери перед виходом на поле?

- Михайло Леонідович сказав, щоб діяв спокійно, впевнено, що я все вмію, головне – не хвилюватися. Те ж саме повторив і Юрій Павлович.

- Під час перерви ви навіть не пішли з усіма хлопцями до роздягальні, а залишилися на полі, щоб потренуватися...

- Так, Михайло Михайлов сказав, щоб я залишився у воротах і реагував на подачі та удари. Разом із Максимом Ковалем я розминався до гри, але потім майже весь перший тайм просидів на лавці запасних. Словом, тренер мене залишив, щоб я увійшов у тонус та відчув м'яч. На другий тайм я вже виходив разом із командою.

- Вам довелося добре попрацювати, адже після вилучення у складі «Динамо» «Таврія» стала частіше загрожувати вашим воротам?


- Насправді, моментів суперники створили небагато, крім гола і ще одного удару нам майже нічого не загрожувало. Але, оскільки у них була чисельна перевага, сімферопольці користувалися нашими контратаками, щоб отримати користь із вільного простору.

- Це вже ваш другий матч за першу команду «Динамо»?

- Я дебютував у Кубку України ще восени 2010-го року, а сьогодні провів перший матч у Прем'єр-лізі.

- Не прикро вам, що дебютували в матчі, який мало що вирішував із турнірної точки зору? Напевно, було б приємніше, якби у цьому поєдинку команда виборола чемпіонство?

- Безумовно, цього дуже хотілося би, але, на жаль, від нас уже мало чого залежало. Перед поєдинком Юрій Павлович казав грати лише на перемогу, щоб порадувати наших уболівальників останнім матчем чемпіонату й сезону. Тому результат не можу занести до позитивних моментів.

- Що сталося в моменті із пропущеним м'ячем? Вас дезорієнтував рикошет?

- Так, саме він. Коли пробивав гравець «Таврії», я йшов по м'ячу, а рикошет після підкату когось із наших футболістів застав мене в напівпозіціі, тому було важко зреагувати на м'яч. Мені дуже шкода, що не зміг врятувати.

- Про що йшла мова в роздягальні після гри?


- Юрій Сьомін подякував за сезон, за роботу. Побажав усім добре відпочити, щоб після відпустки плідно підготуватися до нового сезону. Хлопці всі, безперечно, засмучені, по-перше, дуже хотілося виграти чемпіонат, оскільки до цього два роки «Динамо» залишалося без золотих медалей.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер